Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Διπλό τίτλου με σκόρερ Χάαλαντ και ήρωα Ορτέγκα

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Διπλό τίτλου με σκόρερ Χάαλαντ και ήρωα Ορτέγκα

Με δύο γκολ του Χάαλαντ και την επέμβαση της χρονιάς από τον Ορτέγκα που μπήκε αλλαγή, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 στην έδρα της Τότεναμ και απέχει μία νίκη από το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μία ανάσα από το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της η Μάντσεστερ Σίτι! Χάρη σε δύο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, οι «Πολίτες» πέρασαν με 2-0 από την έδρα της Τότεναμ για το εξ αναβολής παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής της Premier League, ανέβηκαν στην κορυφή με +2 από την Άρσεναλ και με νίκη επί της Γουέστ Χαμ την Κυριακή (19/5) κατακτούν τον τίτλο. Τον έκτο στα οκτώ χρόνια του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Etihad». Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ο Ορτέγκα που μπήκε στη θέση του τραυματία Έντερσον και έκανε την επέμβαση της σεζόν πριν το δεύτερο γκολ της Σίτι.

Πρώτη απείλησε στο ματς η Τότεναμ με ένα σουτ του Μπετανκούρ που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Έντερσον στο 6′. Δέκα λεπτά μετά ο Βικάριο με απίθανη επέμβαση σταμάτησε το κοντινό σουτ του Φόντεν και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 45′. Αρχικά από γύρισμα του Φόντεν η μπάλα κόντραρε στον Φαν ντε Φεν και στη συνέχεια ο Ντραγκούσιν έβγαλε με το κεφάλι μπροστά στη γραμμή το πλασέ του Μπερνάρντο. Ίσως πάντως υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Διαβάστε επίσης: Αλμέιδα: «Αξίζει να είναι στον τελικό ο Ολυμπιακός – Θα προσπαθήσουμε να δούμε την ΑΕΚ που βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια»

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τη Σίτι να φτάνει κοντά στο γκολ στο 46′, αλλά ο Βικάριο έβγαλε το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 48′ ο Σον δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Έντερσον. Στο 51′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους «Πολίτες» όταν από κλέψιμο του Φόντεν, ο Μπερνάρντο έκανε την κάθετη στον Ντε Μπρόινε ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Χάαλαντ ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 0-1 με το 26ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια η Σίτι έχασε τους Ντε Μπρόινε και Έντερσον με τραυματισμούς και στο 71′ ο Ορτέγκα που είχε μπει κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων είχε απάντηση στο κοντινό σουτ του Κουλουσέφσκι. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έμελλε να γίνει μάλιστα ο ήρωας της Σίτι καθώς έβγαλε ακόμη ένα σουτ του Κουλουσέφσκι στο 80′, αλλά έξι λεπτά μετά έκανε την επέμβαση της χρονιάς.

Από αδράνεια στην άμυνα της Σίτι ο Σον έφυγε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ορτέγκα ο οποίος άπλωσε το κορμί του και με τεράστια επέμβαση κράτησε το μηδέν. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Ντοκού έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πόρο τον ανέτρεψε και ο Χάαλαντ από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς φτάνοντας τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα.

Τότεναμ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Ντραγκουσίν, Φαν ντε Φεν, Χόιμπιεργκ (85’ Λο Σέλσο), Σαρ (85’ Σκιπ), Μπεντανκούρ (55’ Κουλουσέβσκι), Μάντισον (90+3’ Μουρ), Τζόνσον, Σον

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον (69’ Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69’ Ντοκού), Φόντεν, Χάαλαντ (90+5’ Άλβαρες).

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ