Τα δεδομένα με την Τσέλσι: Οι front runners και οι νέοι υποψήφιοι με «μπλε» παρελθόν (pics)

Τα δεδομένα με την Τσέλσι: Οι front runners και οι νέοι υποψήφιοι με «μπλε» παρελθόν (pics)

Κάθε μέρα που περνάει σημαίνει πως η Τσέλσι βρίσκεται όλο και πιο κοντά σε νέα χέρια. Ποιοι βρίσκονται μπροστά στην κούρσα, ποιοι κάνουν «θόρυβο» για το... τίποτα και ποιοι ψάχνουν το κόλπο... γκρόσο.

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από την ανακοίνωση-βόμβα του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μία από τις λίγες ανακοινώσεις που έχει βγάλει ο Ρώσος μεγιστάνας από το 2003, όταν και ανέλαβε την ιδιοκτησία της Τσέλσι.

Αυτή τη φορά ωστόσο δεν μπορούσε να… γλιτώσει. Ο Αμπράμοβιτς πήρε επίσημη θέση και ουσιαστικά γνωστοποίησε πως η Τσέλσι βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης. Έπειτα από 19 χρόνια, οι «μπλε» ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια και να μπουν σε μια νέα εποχή, χωρίς να γνωρίζουν εάν οι επόμενες μέρες θα είναι λαμπερές ή σκοτεινές…

Από το 2003, όταν ο Αμπράμοβιτς έκανε… ποδαρικό στο ποδόσφαιρο και στην Premier League, καμία ομάδα του Νησιού δεν έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε αυτά τα 19 χρόνια, η Τσέλσι έχει κατακτήσει συνολικά 21 τίτλους.

Ήδη τα αγγλικά Μέσα έχουν βγάλει στη φόρα τους πρώτους υποψήφιους ιδιοκτήτες, με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Bις να έχει δηλώσει ανοιχτά πως θέλει να αγοράσει τον σύλλογο, έχοντας στο πλάι του τον Αμερικανό, επίσης δισεκατομμυριούχο, Τοντ Μπόελι ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Λ.Α. Ντότζερς.

Και σύμφωνα πάντα με τους Άγγλους, ο Βις και τον Μπόελι έχουν αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι στην κούρσα, κυρίως λόγω του Αμερικανού.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο δίδυμο το οποίο διεκδικεί αυτή τη στιγμή τον «μπλε» σύλλογο, καθώς ενδιαφέρον έχει εκφράσει και μάλιστα επίσης ανοιχτά και ο Τούρκος επιχειρηματίας, Μουχσίν Μπαϊράκι, ο οποίος διαθέτει μια περιουσία ύψους 8 δις. κάτι το οποίο πάντως δεν έχουν επιβεβαιώσει οι Άγγλοι.

Και σύμφωνα με την Telegraph, το όνομα του Τούρκου αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό αυτά που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αμπράμοβιτς. Η πλευρά του Μπαϊράκι ωστόσο δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση και σύμφωνα με το BBC θα ταξιδέψει σύντομα στο Λονδίνο για να μιλήσει και από κοντά με τους εκπροσώπους του Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος πάντως έτσι και αλλιώς μοιάζει να μην είναι ικανοποιημένος με τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς εκτός από το οικονομικό κομμάτι, τον απασχολεί και το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη, ψάχνοντας έναν άνθρωπο που δεν θα αγοράσει την ομάδα μόνο για να «φουσκώσει» την τσέπη του.

Και έτσι, έρχονται δύο νέα ονόματα τα οποία μάλιστα κερδίζουν και «πόντους»! Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Νικ Κάντι, είναι ένας από τους τελευταίους που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Τσέλσι και μάλιστα όπως αναφέρεται, έχει ήδη ετοιμάσει την πρόταση του την οποία και θα στείλει σύντομα στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς!

Μάλιστα, ο 49χρονος φέρεται να έχει ήδη μιλήσει με μία… ομάδα Αμερικανών και έχει εκφράσει την επιθυμία του να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του νέου «Στάμφορντ Μπριτζ». Ένα από τα μεγάλα «μπόνους» είναι το γεγονός πως ο Κάντι είναι «δηλωμένος» οπαδός της Τσέλσι, με εισιτήριο διαρκείας εδώ και χρόνια!

Τελευταίο όνομα της λίστας, αυτό του Τζέιμι Ρούμπεν. Ο δισεκατομμυριούχος φίλος του Μπόρις Τζόνσον φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία του να κάνει κίνηση για την αγορά της Τσέλσι και να καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχοντας ωστόσο να ξεπεράσει ένα μεγάλο «αγκάθι».

Ποιο είναι αυτό; Ο Ρούμπεν έχει στην κατοχή του το 10% της Νιούκαστλ μαζί με τον αδερφό του και εφόσον κάνει δική του την Τσέλσι, θα πρέπει να παραχωρήσει το μερίδιο του και να αποχωρήσει οριστικά από τις «καρακάξες» των Σαουδάραβων.

Ωστόσο, όπως και ο Κάντι, έτσι και ο Ρούμπεν είναι επίσης «δηλωμένος»… μπλε και μάλιστα στα αγγλικά social media οι οπαδοί της Τσέλσι του έχουν κάνει ήδη «επίθεση» για να κινηθεί σύντομα και να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης των Λονδρέζων!

Οι εξελίξεις στην Τσέλσι πάντως «τρέχουν» και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς, με τα αγγλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακό να κρίνει πολλά για το μέλλον του συλλόγου…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ