Μπέρνλι – Έβερτον 2-1

Μπέρνλι – Έβερτον 2-1

Η Έβερτον προηγήθηκε στο Τερφ Μουρ, η Μπέρνλι όμως πραγματοποίησε την πρώτη της ανατροπή μετά από σχεδόν 8 οκτώ χρόνια στην Premier League και πήρε τη νίκη (2-1), μειώνοντας στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από την έκτη Άρσεναλ.

Ο Τζέιμς Ταρκόφσκι επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας μετά από τέσσερις αγωνιστικές (η ομάδα του δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι από τα συνολικά οκτώ που έχει λείψει) και η Μπέρνλι επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι νίκες και πέντε ήττες, επικρατώντας της Έβερτον με 2-1, χάρη στην πρώτη της ανατροπή μετά από πολύ, πολύ καιρό. Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την 19η φετινή τους ήττα, επιστρέφοντας σε εποχές… 2005, ενώ συνέχισε το πολύ κακό της σερί μακριά από το Γκούντισον Παρκ: μία νίκη, εννιά ισοπαλίες και 13 ήττες στα τελευταία 23 ματς, εκ των οποίων οι πέντε ήττες είναι συνεχόμενες!

Στα του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 20′ με το παρθενικό τέρμα του Τοσούν με τη φανέλα των «Ζαχαρωτών». Αυτό ήταν το πρώτο γκολ από Τούρκο ποδοσφαιριστή στην Premier League μετά τις 4 Μαΐου του 2014 (1764 ημέρες πριν) και αυτό που είχε πετύχει ο Τζεμ Καρατσάν της Ρέντινγκ, κόντρα στη Φούλαμ. Οκτώ λεπτά αργότερα η Έβερτον έφθασε κοντά στο 2-0, ο Πόουπ, όμως, σταμάτησε στη δεξιά γωνιά του το σουτ του Γουόλκοτ. Η Μπέρνλι ανέβασε στροφές, απείλησε τρεις φορές (δοκάρι στο 31′, 48′, 49′) και στο 56′ κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση.

Ο Λόουτον έβγαλε πολύ έξυπνη πάσα στον Μπαρνς, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα, βρέθηκε φάτσα με τον Πίκφορντ και τον νίκησε, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Στο 80′ οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ολική ανατροπή, με τον Γκούντμουντσον να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Γουντ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Η Έβερτον πίεσε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης, δεν μπόρεσε όμως να δημιουργήσει απειλή μπροστά στην εστία της Μπέρνλι και έμεινε μάλιστα με παίκτη λιγότερο στο 86′, έπειτα από εκτός φάσης χτύπημα του Γουίλιαμς στον σκόρερ του πρώτου γκολ.

Μετά από έντεκα αγωνιστικές δίχως νίκη, λοιπόν, η Μπέρνλι (σκόραρε για μόλις δεύτερη φορά φέτος στην έδρα της πάνω από ένα γκολ!) πήρε το τρίποντο και μείωσε στους πέντε τη διαφορά από την έκτη Άρσεναλ, που έχει παιχνίδι λιγότερο. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη των Clarets σε παιχνίδι που βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από 53 ματς (42 ήττες, 11 ισοπαλίες, η τελευταία νίκη στις 9 Μαΐου του 2010 κόντρα στην Τότεναμ) και η πρώτη υπό τις οδηγίες του Σαν Ντουτς, σε παιχνίδι που βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του παιχνιδιού μετά από 60 ματς (48 ήττες, 12 ισοπαλίες).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ