Σουόνσι – Μπέρνλι 1-0

Με γκολ του Νοτιοκορεάτη Κι, η Σουόνσι νίκησε την αδιάφορη Μπέρνλι (1-0) και τρέχει πλέον ένα σερί 5 ματς χωρίς ήττα, ξεφεύγοντας έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά από καιρό.

Στην Premier League μπορεί ο τίτλος του πρωταθλητή να είναι αποφασισμένος εδώ και αρκετό καιρό, λόγω της υπερηχητικής Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η μάχη για τη σωτηρία μαίνεται χωρίς έλεος, με επτά ομάδες (Χάντερσφιλντ, Στόουκ, Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Γουέστ Χαμ) να βρίσκονται σε διαφορά τριών βαθμών. Έτσι είναι κατανοητό πως σε κάθε αγωνιστική, θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην ουρά της βαθμολογίας.

Η Σουόνσι είναι μια από τις ομάδες που αν και καταδικασμένες πριν λίγο καιρό, έχουν αλλάξει εντελώς πρόσωπο. Οι «κύκνοι» νίκησαν και την Μπέρνλι που πλέον έμεινε χωρίς στόχους στη σεζόν και έφτασε τα 5 ματς χωρίς ήττα (3Ν-2Ι) και βλέπει πλέον τη σωτηρία ξεκάθαρα.

Σε ένα δύσκολο ματς, η Μπέρνλι είχε τα ηνία της αναμέτρησης τα πρώτα 60’ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει με τους Βόουκς (13’) και Γκούντμουντσον (56’). Σταδιακά η Σουόνσι που αγωνίζονταν μπροστά στον κόσμο της άρχισε να ανεβαίνει, απείλησε με τον Άμπραχαμ στο 79’ και τελικά βρήκε το… χρυσό γκολ με τον Αγιού να δημιουργεί και τον Κι να δίνει στο 81’ την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Αναλυτικά τα υπόλοιπα ματς της ημέρας:

Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ 2-0 (Τσιτσαρίτο 38′, Αρναούτοβιτς 78′)
Στόουκ – Μπράιτον 1-1 (Σακίρι 68′ / Ισκέρδο 32′)
Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 3-1 (Σίγκουρντσον 46′, Νιασέ 51′, Ντέιβις 75′ / Μιλιβόγεβιτς 83′ πεν.)

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από