Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Με γκολ του Γκούντμουντσον στο 82', η Μπέρνλι κατάφερε να υψώσει τείχος στο Τουρφ Μουρ, πήρε ισοπαλία κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και υποχρέωσε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην τέταρτη απώλειά της στη φετινή Premier League.

Είχε πετάξει δύο βαθμούς τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Έβερτον (1-1), ακόμα δύο την 21η κόντρα στη Κρίσταλ Πάλας (0-0) και έχασε για πρώτη φορά στο αγγλικό πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ (4-3), στην 23η «στροφή». Σήμερα (3/2), η Μάντσεστερ Σίτι απώλεσε βαθμούς για τέταρτη φορά στη φετινή Premier League, με την ψυχωμένη Μπέρνλι που αποτελούνταν κατά 10/11 από παίκτες με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, να σκοράρει στο 82′ και να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας.

Με δυνατό σουτ στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ντανίλο έβαλε μπροστά την ομάδα του και έγινε ο έκτος παίκτης των Πολιτών που σκοράρει φέτος έξω από την περιοχή. Οι έξι αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει συνολικά δέκα γκολ έξω από το κουτί, όσα και η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Η Μπέρνλι είχε απάντηση και την έδωσε στο 82′, με τον παραγωγικότερο (δύο γκολ, πέντε ασίστ) παίκτη της, τον Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον, να σκοράρει με κοντινή προβολή και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Η Μπέρνλι, επιβεβαίωσε λοιπόν ότι είναι η κορυφαία ομάδα στο να γεμίζει με βαθμούς το σακούλι της χωρίς να… σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα (έχει 18 πόντους με 9 εντός έδρας γκολ, τέσσερις νίκες της είναι με 1-0) και έγινε η πρώτη που βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στους Πολίτες αλλά δεν ηττήθηκε, μετά την Άρσεναλ τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πάντως δεν θα τα βάψει και μαύρα, έχοντας ως παρακαταθήκη μια ασφαλή διαφορά από τους διώκτες της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως έφθασε τους 69 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, όσους είχε πέρυσι μετά από 38 αγωνιστικές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ