Ορμπελίν Πινέδα: Ο βραχύσωμος μαέστρος με το ραβδάκι (vids)

Ορμπελίν Πινέδα: Ο βραχύσωμος μαέστρος με το ραβδάκι (vids)

Ο Ορμπελίν Πινέδα έδειξε στο ΓΣΠ γιατί η Θέλτα δεν έβαλε οψιόν για το επόμενο καλοκαίρι. Ο διεθνής Μεξικανός ομορφαίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ και φαντάζει ικανός να την εκτοξεύσει.

H βελτίωση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο ΓΣΠ όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φανέρωσε και πάλι πολλά από τα στοιχεία που είχε δείξει και στην Ολλανδία, φτάνοντας σε σχετικά εύκολη νίκη επί της Ομόνοιας. Η Ένωση έκανε το 4Χ4 στα φιλικά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αφού τα αποτελέσματα μετράνε στα επίσημα και εκεί φυσικά θα κριθεί ο Αργεντινός τεχνικός και η ομάδα του.

Δεν μπορεί όμως να μην σταθεί κανείς στο γεγονός πως μετά από πολύ καιρό φαίνεται πως στην ΑΕΚ γίνεται επιτέλους δουλειά σε όλους τους τομείς. Χωρίς ακόμη να έχει διαμορφωθεί το ρόστερ, με βασικά στελέχη της ενδεκάδας να λείπουν, η Ένωση δείχνει να αποκτά ήδη μία ταυτότητα και να βγάζει μία εικόνα που αρέσει στον κόσμο της.

Διαβάστε επίσης: Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν 1-6: Σαρωτικοί οι Βαυαροί στην πρεμιέρα

Όμορφη ανάπτυξη, αυτοματισμοί, ένταση και μία ΟΜΑΔΑ που αφήνει υποσχέσεις. Πέρα από τη δουλειά που γίνεται σε ομαδικό επίπεδο, δεν γίνεται να μην σταθεί κανείς και σε κάποια επιμέρους πράγματα όπως για παράδειγμα στον «αλήτη» με το 13 στην πλάτη. Ο Ορμπελίν Πινέδα έδειξε από το πρώτο εκείνο 45λεπτο κόντρα στην Γκενκ πως μόνο τυχαία δεν του έβαλε οψιόν για το επόμενο καλοκαίρι η Θέλτα και στο χθεσινό ματς με την Ομόνοια έδειξε και πάλι πως αναμένεται να εξελιχθεί στον ηγέτη της φετινής ΑΕΚ.

Στον μαέστρο που θα ρυθμίζει και θα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της. Όχι γιατί έβαλε αυτή την τρομερή γκολάρα αλλά για τη συνολική εικόνα του που κάνει ήδη τους οπαδούς της ΑΕΚ να σκέφτονται με ποιον τρόπο θα μπορούσε να μείνει και μετά το καλοκαίρι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ ξεκάθαρα λόγω του Πινέδα, διαφορετικά δεν υπήρχε καν περίπτωση να μπει σε συζήτηση για το ελληνικό πρωτάθλημα, και ήδη έχει αρχίσει να αφήνει το στίγμα του.

Για την τεχνική του ούτε λόγος, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως θα τον δεις έτοιμο να σκοράρει στην αντίπαλη περιοχή και σε δευτερόλεπτα μπορεί να είναι αυτός που θα κόψει στην άμυνα και θα ανακτήσει την μπάλα για την ομάδα του. Και η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τέτοιους παίκτες. Που το «εγώ» τους θα μπει κάτω από το «εμείς». Κι όταν βλέπεις να συμβαίνει αυτό με έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πως πιθανότητα του χρόνου τέτοιες μέρες δεν θα ανήκει στην ΑΕΚ, τότε μάλλον κάτι πολύ καλό συμβαίνει.

Παράλληλα βέβαια, η παρουσία του Πινέδα δείχνει να απελευθερώνει και τον Πέτρο Μάνταλο που πολλοί πίστεψαν ότι λόγω της παρουσίας του Μεξικανού θα περιοριστεί φέτος σε δεύτερο ρόλο. Προς το παρόν τουλάχιστον, όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, αλλά ο Έλληνας άσος που φαίνεται πως έχει απαλλαχτεί και από το βάρος του περιβραχιόνιου, δείχνει να είναι στην καλύτερή του φάση εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Προφανώς και ο Αλμέιδα δεν ήταν χαζός που επέμενε τόσο πολύ για τον Πινέδα. Ούτε ήταν τυχαίο το γεγονός πως ο Μεξικανός… πέταξε από τη χαρά του όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Αργεντινό στην Ολλανδία. Ο Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά τι παίκτης είναι ο Πινέδα και πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει. O Πινέδα απολαμβάνει να παίζει για εκείνον και η συνεργασία τους σε συνδυασμό με το σύνολο που οικοδομεί όλο αυτό το διάστημα ο «Pelado» αφήνουν υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ