
Παρά το ότι έπαιξε ελάχιστα στην τελική φάση του Nations League, ο Ορμπελίν Πινέδα πανηγύρισε με την ψυχή του την κατάκτηση της κούπας ενώ έκανε και κάτι που συζητήθηκε πολύ.
Ο Χαβιέρ Αγκίρε άφησε τον πάγκο τον Ορμπελίν Πινέδα στον ημιτελικό του Nations League της Concacaf με τον Καναδά και τον έβαλε αλλαγή στις καθυστερήσεις του τελικού με τον Παναμά, ωστόσο ο άσος της ΑΕΚ με μία κίνησή του «ανέβηκε» ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση που τρέφει ο κόσμος προς το πρόσωπό του!
Η ομάδα του επικράτησε με 2-1 στον τελικό και ο Πινέδα σήκωσε την τρίτη κούπα με την Εθνική του μετά από τα Gold Cup το 2019 και το 2023. Παρά το ότι έπαιξε ελάχιστα, ο 29χρονος μέσος πανηγύρισε με την ψυχή του ενώ προχώρησε και σε μία κίνηση που συγκίνησε ιδιαίτερα τους συμπατριώτες του.
Διαβάστε επίσης: League A: Σε αυτό το γκρουπ δυναμικότητας θα βρεθεί η Εθνική (pic)
Συγκεκριμένα, ο Πινέδα ζήτησε από τον Αντρές Γκουαρδάδο, θρύλο της Εθνικής Μεξικού, να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς μετά τον αγώνα στο SoFi Stadium.
Παρά την ελάχιστη συμμετοχή του στη διοργάνωση, ο Πινέδα έδειξε μεγάλο πνεύμα συναδελφικότητας και σεβασμού προς τον Γκουαρδάδο, έναν παίκτη που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία του μεξικανικού ποδοσφαίρου. Η κίνησή του, την οποία κατέγραψαν οι κάμερες, συγκίνησε τους φιλάθλους και προκάλεσε θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
MUY UNIDOS 🇲🇽
Orbelín Pineda fue el encargado de que Andrés Guardado entrara a la cancha del SoFi Stadium para celebrar con la Selección Mexicana el campeonato de la Nations League. 🥹 pic.twitter.com/qLdw74WIF4
— W Deportes (@deportesWRADIO) March 24, 2025
Η πρόσκληση του Πινέδα προς τον Γκουαρδάδο να συμμετάσχει στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του τίτλου ερμηνεύτηκε ως μια πράξη αναγνώρισης και σεβασμού προς έναν παίκτη που υπήρξε πρότυπο για πολλές γενιές Μεξικανών ποδοσφαιριστών.
Ο Γκουαρδάδο, που δεν είχε κληθεί στο τουρνουά, παρακολούθησε τον τελικό από την εξέδρα, αλλά χάρη στον Πινέδα μπόρεσε να μοιραστεί τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου με τους συμπαίκτες του, αν και αρχικά με τις κινήσεις των χεριών του έδειχνε στον Πινέδα ότι ήταν καλύτερα να παραμείνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.