Οι αριθμοί πίσω από το… απόλυτο της Εθνικής (pics, vids)

Οι αριθμοί πίσω από το… απόλυτο της Εθνικής (pics, vids)

Η Εθνική Ελλάδος είναι μόνη πρώτη στον όμιλό της, η μοναδική με 4Χ4 και αυτό απεικονίζεται στους αριθμούς της στο Nations League.

Με το «2 στα 2» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Ελλάδος, στα παιχνίδια του Νοεμβρίου, κόντρα σε Αγγλία (2-1) και Ιρλανδία (2-0). Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη «σκιά» του άδικου θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, έδειξε χαρακτήρα και «άλωσε» του Γουέμπλεϊ, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τηςενώ δεν είχε πρόβλημα στο κατάμεστο Καραϊσκάκης να κερδίσει και το ΕΙΡΕ.

Κάπως έτσι, οι διεθνείς έχουν το απόλυτο 4Χ4 στον δεύτερο όμιλο της League B του Nations League, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει στη φετινή διοργάνωση. Την ίδια ώρα, η «γαλανόλευκη» στατιστική απεικονίζει το γεγονός πως μόνο τυχαία δεν είναι τα αποτελέσματα της Εθνικής, η απόδοση των διεθνών είναι ανάμεσα στις καλύτερες και to10.gr καταγράφει τους αριθμούς πίσω από την… απόλυτη Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: H επιστροφή στο Ρέντη και η έξτρα δουλειά

Η υποχρέωση για την Εθνική πριν και μετά το έπος του Γουέμπλεϊ

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με το «2 στα 2» κόντρα σε Φινλανδία (3-0, εντός) και Ιρλανδία (2-0) εκτός, τις υποχρεώσεις της στο Nations League, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει το ντεμπούτο του σε αυτή τη σειρά αγώνων τον Οκτώβριο. Οι διεθνείς έκαναν το καθήκον τους στα πρώτα δύο ματς με τον Σερβοέλληνα τεχνικό στον «γαλανόλευκο» πάγκο και στα παιχνίδια του Νοεμβρίου, ήταν προγραμματισμένο το πρώτο μεγάλο τεστ, στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Αγγλία.

Η ιστορία γνωστή. Η Ελλάδα, στη «σκιά» του θανάτου του Μπάλντοκ πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, κάνει το 3Χ3 στον όμιλο αφήνοντας τα «τρία λιοντάρια» στη δεύτερη θέση και πλέον είναι στο χέρι της η πρωτιά στον όμιλο.

 

Πλέον μπροστά της είχε ένα μεγάλο «πρέπει» κόντρα στην Ιρλανδία. Να διαχειριστεί την χαρμολύπη μετά από το «διπλό» στο Λονδίνο και τρία βράδια μετά, να πετύχει την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλό της. Οι διεθνείς απέδειξαν πως μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή τους στην Αγγλία και «καθαρίζουν» και τους Ιρλανδούς στο Καραϊσκάκης.

Μπακασέτας και Μαυροπάνος ξεχωρίζουν σε ένα εξαιρετικό σύνολο

Σύμφωνα με τα δεδομένα της UEFA, στη στατιστική ανάλυση των τεσσάρων αγώνων της Εθνικής μας, ένα από τα νούμερα κλειδί είναι το 84,25% στις εύστοχες μεταβιβάσεις (1524/1801). Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση σε όλους τους ομίλους του Nations League, με 9 γκολ (όσα και η Γερμανία με την Ρουμανία), πίσω μόνο από την Αυστρία που έχει 11. Παράλληλα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει δεχτεί μόλις 1 γκολ στα τέσσερα ματς και αυτό από την Αγγλία.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Τάσος Μπακασέτας είναι πρώτος σε ασίστ (3), μαζί με Βιρτς, Νούνο Μέντες, Γιόκερες και Μουσιάλα. Ο Ντίνος Μαυροπάνος είναι δεύτερος σε ανακτήσεις κατοχής (34), πίσω μόνο από τον Έντμουντσον (36), ενώ ο Οδυσέας Βλαχοδήμος έκανε 4 αποκρούσεις και κράτησε τρεις φορές ανέπαφη την εστία του (0,72 ανά ματς).

Πλέον η προσοχή των διεθνών και του Γιοβάνοβοτς είναι στραμμένη στο ματς τελικός με την Αγγλία (14/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στη League A του Nations League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ