Φινλανδία – Αγγλία 1-3: Πέρασε από το Ελσίνκι και περιμένει την Ελλάδα

Η Αγγλία επιβλήθηκε της Φινλανδίας εκτός έδρας με 3-1 και περιμένει το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ιρλανδία.

Aντίδραση μετά την ήττα από την Ελλάδα στο «Γουέμπλεϊ» για την Αγγλία, η οποία επιβλήθηκε της Φινλανδίας στο Ελσίνκι με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της League B του Nations League. Πλέον τα «τρία λιοντάρια» θα περιμένουν το αποτέλεσμα της «γαλανόλευκης» με την Ιρλανδία για να δουν που θα βρίσκονται στο τέλος της βραδιάς.

Οι παίκτες του Λι Κάρσλεϊ πέτυχαν γκολ και στα δύο ημίχρονα, χωρίς όμως να θέλξουν με την εμφάνισή τους. Παρόλα αυτά έφτασαν σε μια άνετη νίκη, με τον Βρετανό τεχνικό να σημειώνει την τρίτη του νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις στον πάγκο.

Το γκολ του Γκρίλις χώρισε τις ομάδες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αγγλία να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους Φινλανδούς να πιέζουν ψηλά και να δυσκολεύουν την κυκλοφορία, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 7′ με το σουτ του Κέσκινεν να περνά άουτ. Η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό, με την ομάδα του Λι Κάρσελεϊ να ψάχνει τη μεγάλη φάση, την οποία και πέτυχε στο 18ο λεπτό.

Ο Γκόμες βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Γκρίλις, και ο εξτρέμ της Σίτι με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0. Από εκείνο το σημείο τα «τρία λιοντάρια» έλεγξαν τον ρυθμό, με τους Φινλανδούς να ψάχνουν για κάποιον κενό χώρο στην κόντρα. Σε μία τέτοια φάση, ο Κέσκινεν απείλησε τον Χέντερσον στο 33′, όμως ο γκολκίπερ της Κρίσταλ Πάλας μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Άλχο να βρίσκει τον Γένσεν, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από την εστία. Οι Φινλανδοί απείλησαν ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Κέλμαν να… τρυπώνει στην καρδιά της άμυνας, αλλά το σουτ του κατέληξε στον Χέντερσον. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ των Άγγλων.

Καθάρισε στο δεύτερο η Αγγλία

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία ξεκίνησε καλά, με τον Πάλμερ να βρίσκει σουτ και τον Χραντέτσκι να πέφτει στη γωνιά του για να αποκρούσει. Η απάντηση της Φινλανδίας ήρθε στο 57′ με τον Κέσκινεν να βρίσκει τον Γένσεν αλλά η προβολή του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Κάρσλεϊ πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα, όμως δεν είχε την κλασική ευκαιρία για να το πετύχει. Ωστόσο, το 2-0 ήρθε στο 74′ από μια στημένη φάση. Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε ένα άψογο φάουλ και νίκησε τον Χραντέτσκι που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά.

Δέκα λεπτά μετά, ο Όλι Γουότκινς κινήθηκε ωραία από αριστερά, βρήκε τον Ράις στη μικρή περιοχή και εκείνος με ένα απλό πλασέ σκόραρε για να κάνει το 3-0 και να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 87′ με τον Χόσκονεν να πιάνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Βάλτα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Άλχο (82΄Άντμαν), Χόσκονεν, Ιβάνοφ, Ουρόνεν, Σούλερ (63΄Γουάλτα), Καμαρά, Πελτόλα, Κεσκίνεν (75΄Πούκι), Γιένσεν (75΄Λοντ), Κάλμαν (63΄Πονγιάπαλο)

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρσλεϊ): Χέντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ράις, Γκόμες (79΄Λιούις), Πάλμερ (69΄Μαντουέκε), Γκρίλις, Μπέλινγκχαμ (80΄Φόντεν), Κέιν (69΄Ουότκινς)

Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Φινλανδία-Αγγλία 1-3
Ελλάδα-Ιρλανδία (21:45)

Η βαθμολογία μετά τη νίκη της Αγγλίας:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από