Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη για να τιμήσει και πάλι την μνήμη του Μπάλντοκ

Στο κατάμεστο Καραϊσκάκη για να τιμήσει και πάλι την μνήμη του Μπάλντοκ

Λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία νίκη στην Αγγλία, η Ελλάδα φιλοξενεί την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στον όμιλο του Nations League.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση ψυχής και τη νίκη στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Ιρλανδία (21.45), αναζητώντας το 4/4 που θα την εδραιώσει μόνη της στην κορυφή του 2oυ ομίλου της League B του Nations League.

Ένα ματς στο οποίο αναμένεται να ραγίσουν καρδιές, αφού θα τιμηθεί για πρώτη φορά εντός των συνόρων η μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε σε ηλικία 31 ετών από τη ζωή.

Διαβάστε επίσης: Το ασύλληπτο ρεκόρ του Τζόκοβιτς και η δικαίωση μιας «βασίλισσας» (vids+pics)

Η εμφάνιση της Εθνικής μας στην Αγγλία ήταν συγκλονιστική καθώς οι παίκτες τα έδωσαν όλα και ίσως κάτι παραπάνω από ότι είχαν, κάνοντας την υπέρβαση και εις το όνομα του… Μπάλντοκ. Ο Γιοβάνοβιτς είχε ένα άριστο πλάνο, το οποίο εκτελέστηκε στην εντέλεια και οι δύο γκολάρες του Παυλίδη έφεραν την πρώτη νίκη της Ελλάδας στην ιστορία της απέναντι στην Αγγλία.

Ήταν τόσο ψυχωμένη αλλά και πειστική η εμφάνιση, που δεν πτοήθηκαν οι ψυχάρες με τα γαλανόλευκα στην ισοφάριση του Μπέλινγκχαμ στο 87’ και βρήκαν το τέρμα της άλωσης του Λονδίνου στο 90’+4’.

Η Εθνική είναι στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League με 9 βαθμούς και ακολουθεί η Αγγλία με 6, ενώ η Ιρλανδία έχει 3 και η Φινλανδία δεν έχει ακόμα κάποιο βαθμό. Για το σημερινό παιχνίδι, ο Γιοβάνοβιτς ασφαλώς δεν υπολογίζει τον Ιωαννίδη όπως και τον τιμωρημένο Κουλιεράκη, αλλά είδε χθες τους Κωνσταντέλια, Τσιμίκα να προπονούνται και θέτουν εαυτούς στη διάθεσή του. Ύπουλο ματς, αφού θα πρέπει να βρουν τα κουράγια και να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Ιρλανδίας, ώστε να πάρουν νέο τρίποντο.

Η Ιρλανδία από την μεριά της σημείωσε την πρώτη της νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Φινλανδίας και πλέον αναζητά ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα που θα την απομακρύνει από τη τελευταία θέση. Έχει 2 ήττες και 1 νίκη. Στις ήττες δεν σκόραρε, αφού ηττήθηκε 2-0 από Ελλάδα και Αγγλία εντός έδρας.

Πρόκειται για ένα σύνολο που στηρίζεται στην αθλητικότητά του, βάζει δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι της και προσπαθεί να χτυπήσει τόσο από στατικές φάσεις όσο και από τα πλάγια
Στα μεταξύ τους παιχνίδια, η Ελλάδα υπερέχει απόλυτα. Συγκεκριμένα, σε έξι αναμετρήσεις η γαλανόλευκη μετράει πέντε νίκες και μόλις μία ισοπαλία και μάλιστα σε φιλικό αγώνα (0-0).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ