Χάλγκριμσον: «Η απώλεια του Μπάλντοκ θα φέρει τους Έλληνες πιο κοντά – Η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της Ιρλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, τονίζοντας πως η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο

Η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχτεί την Κυριακή (13/10, 21:45) την Ιρλανδία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Nations League και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Χέιμιρ Χάλγκριμσον δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Μιλώντας το Σάββατο (12/10) στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη γαλανόλευκη, ο 57χρονος τεχνικός ανέφερε πως η απώλεια του Μπάλντοκ θα φέρει πιο κοντά τους Έλληνες διεθνείς και πως η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Η τρίτη φορά του Μασούρα στο Λονδίνο (vids)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση που βρίσκεται η Ιρλανδία: «Εκτός του ΜακΓκίνες, όλοι είναι σε φόρμα και έτοιμοι. Κανονικά, μια νίκη θα σε ανακτήσει λίγο πιο γρήγορα απ’ ό,τι χωρίς νίκη. Όλοι είναι έτοιμοι και θέλουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες ξέρουν τους εαυτούς τους, είναι η συζήτηση με τους παίκτες, αν είναι έτοιμοι να ξαναρχίσουν, είναι και οι αριθμοί, που θα κοιτάξουμε. Ένα μείγμα επαγγελματικής γνώμης, προσωπικής γνώμης και στη συνέχεια οι προπονητές θα αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Είναι ένα μείγμα από όλα, απλά θα κάνουμε μια καλή, ειλικρινή συζήτηση με τους παίκτες για το τι είναι καλύτερο για να παίξουμε απέναντι στην Ελλάδα».

Για το ότι η Ιρλανδία έκανε μόλις μια προπόνηση ανάμεσα στο ματς με τη Φινλανδία και εκείνο με την Ελλάδα: «Έχουμε μια ομάδα – συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού – γεμάτη ανθρώπους που θέλουν να κερδίζουν παιχνίδια. Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κερδίζεις παιχνίδια είναι στις λεπτομέρειες και σε πολλά μικρότερα μέρη που πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα κάνεις σωστά για να κερδίσεις το δικαίωμα να κερδίζεις παιχνίδια. Το κάναμε αυτό την Πέμπτη, ξέρουμε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ερχόμενοι από μια νίκη είναι πάντα λίγο πιο εύκολο να επανεκκινήσουμε την ενέργεια».

Για το αν η Ιρλανδία είναι εύκολο να αναλυθεί: «Πραγματικά δεν με νοιάζει αν είμαστε εύκολοι στην ανάλυση, αν είναι δύσκολο να παίξει κάποιος εναντίον μας. Το είπα αυτό για τη Φινλανδία. Η Φινλανδία είναι μια αρκετά εύκολη ομάδα στην ανάλυση, είναι συνεπής σε αυτό που κάνει, απλά είναι καλή σε αυτό και γι’ αυτό είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της. Θα ήθελα να είμαστε μια τέτοια ομάδα, που ο κόσμος μισεί να παίζει εναντίον της».

Για όσα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του: «Υπήρχαν κάποιες στιγμές στο παιχνίδι με τη Φινλανδία όπου δεν παίξαμε καλά και πρέπει να μειώσουμε αυτές τις στιγμές όπου δεν παίζουμε μπροστά. Η Ιρλανδία παίζει καλύτερα όταν παίζουμε μπροστά, όταν είναι οργανωμένη, όταν μπορεί να παλέψει, όταν μπορεί να πάρει μονομαχίες, όταν παίζει μπροστά, νομίζω ότι αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές μας. Η δομή μας… ξέρετε ότι ο δισταγμός δεν είναι το δυνατό σημείο της ιρλανδικής ομάδας. Απλά πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα, να είμαστε οργανωμένοι, να είμαστε πιο σταθεροί ή συνεπείς σε αυτό που κάνουμε. Αισθάνομαι ότι κάνουμε βήματα, στους προπονητές πάντα αρέσει να κάνουν μεγάλα βήματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μικρά βήματα και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε. Και απλά να παίρνουμε πιο γρήγορα αποφάσεις και να αντιδρούμε πιο γρήγορα στις αποφάσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από