Ο «απροσπέλαστος» Κουλιεράκης και η αρμονική συνύπαρξη με τον Μαυροπάνο (vids)

Η Εθνική μας ομάδα φαίνεται πως έχει βρει το επόμενο μεγάλο αμυντικό δίδυμο και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους...

Η Εθνική μας ομάδα γέμισε υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες σε μία είναι η αλήθεια γλυκόπικρη βραδιά στο Γουέμπλεϊ.

Πόσο αντιφατικό, να έχεις κάνει ίσως την μεγαλύτερη νίκη σου και να μην μπορείς να χαρείς; Απίστευτο και όμως αληθινό, σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του «το καλεντάρι είναι γεμάτο, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες».

Χθες βράδυ στο Γουέμπλεϊ η Ελλάδα έκανε κατάθεση ψυχής και γέμισε με δάκρια χιλιάδες μάτια, τα οποία έκατσαν με όποια δύναμη είχαν, εξαιτίας του τραγικού χαμού του Τζορτζ Μπαλντοκ να δουν το παιχνίδι.

Σε αυτό το παιχνίδι, γιατί για αυτό «πρέπει» να μιλήσουμε έκαναν τρομερή εμφάνιση όλοι. Όμως εμείς επιλέξαμε να ξεχωρίσουμε τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ο Κρητικός αμυντικός ήταν τρομερός, παρά το γεγονός πως ξεκίνησε το παιχνίδι νωρίς νωρίς με κίτρινη, η οποία θα του στερήσει τη συμμετοχή κόντρα στην Ιρλανδία (13/10, 21:45), ισορρόπησε και συνέθεσε ένα «απροσπέλαστο» δίδυμο μαζί με τον Μαυροπάνο.

Ο Κουλιεράκης σύμφωνα με το Sofascore είχε βαθμολογία 7.1, κάνοντας 58 επαφές με την μπάλα στα ενενήντα λεπτά του παιχνιδιού και έχοντας 81% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του (39/48). Είχε επίσης και την πάσα που κατέληξε στο πρώτο γκολ του Παυλίδη, με το οποίο και προηγηθήκαμε.

Γενικά ήταν πολύ καλός προωθώντας σωστά την μπάλα και ψάχνοντας αρκετές φορές με μακρινή μεταβίβαση τον φορ στην πλάτη της αγγλικής άμυνας.

Το ένα γκολ σε τρία ματς και η… εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει να έχει κατασταλάξει χρησιμοποιώντας ως δίδυμο τους Κουλιεράκη και Μαυροπάνο και αυτό έχει θετικό αποτέλεσμα.

Στα δύο πρώτα ματς του ομίλου και στις νίκες με Φινλανδία (3-0) και Ιρλανδία (0-2), είναι ενδεικτικό πως κρατήσαμε το μηδέν και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το μοναδικό γκολ που έχουμε δεχτεί στα τρία παιχνίδια του Nations League είναι αυτό του Μπέλινγχαμ, το οποίο μάλιστα προήλθε και από σουτ εκτός περιοχής, οπότε αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο στην πολύ καλή ανασταλτική μας εικόνα.

Ο Σέρβος τεχνικός από την άλλη δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα τον Κουλιεράκη και τον Μαυροπάνο και μπορούμε να πούμε πως από αυτούς τους δύο ξεκινάει ο καταρτισμός της άμυνας, καθώς είναι οι δύο σταθεροί στο πλάνο του.

Φυσικά στην ομάδα υπάρχει και ο Παναγιώτης Ρέτσος που είναι στο ίδιο επίπεδο και συμπληρώνει ιδανικά μια τριάδα υψηλού επιπέδου για το κέντρο της άμυνας της Εθνικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από