Ο ήρωας του Γουέμπλεϊ – Ο Παυλίδης έκανε το ματς της ζωής του (vids)

Ο ήρωας του Γουέμπλεϊ – Ο Παυλίδης έκανε το ματς της ζωής του (vids)

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του μέσα στο Γουέμπλεϊ, οδηγώντας την Ελλάδα στο ιστορικό «διπλό» απέναντι στην Αγγλία.

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε απόψε η Εθνική Ελλάδος, επικρατώντας μέσα στο θρυλικό Γουέμπλεϊ της Αγγλία με 2-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη, που πέτυχε 2 γκολ και είχε άλλο ένα που του ακυρώθηκε.

Στη βραδιά που όλα γύριζαν γύρω από τον ξαφνικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ που σόκαρε τους πάντες, οι διεθνείς έκαναν την απόλυτη υπέρβαση και έφυγαν με το «διπλό» από το Λονδίνο, με τον επιθετικό της Μπενφίκα να πραγματοποιεί το ματς της ζωής του με τη «γαλανόλευκη».

Διαβάστε επίσης: Νίκος Λώλης: Ποιος είναι ο «μικρός» που έβαλε ο Μεντιλίμπαρ στο φιλικό με τον Ατρόμητο

Μάλιστα ο φορ της Μπενφίκα έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σκοράρει στο Γουέμπλεϊ (παλιό και νέο) σε διάρκεια αγώνα. Και αυτός ο διαχωρισμός γίνεται καθώς ο Κώστας Τσιμίκας είχε σκοράρει στον τελικό του FA Cup το 2022 με τη φανέλα της Λίβερπουλ, αλλά ήταν σε διαδικασία των πέναλτι.

Κυρίαρχος στην περιοχή των Άγγλων, είχε δύο σουτ στον στόχο, ενώ άλλη μία φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δεν μέτρησε για οφσάιντ. Κέρδισε τέσσερις μονομαχίες και 2 φάουλ, ενώ είχε 10 στις 16 επιτυχημένες πάσες.

Τα έκανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Έλληνας φορ, ωστόσο πέρα από τα γκολ, η κορυφαία του στιγμή ήταν όταν μαζί με τους συμπαίκτες του αφιέρωσαν το πρώτο τέρμα που πέτυχε στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Στο 49ο λεπτό μετά την κίνηση του Κουλιεράκη η μπάλα πήγε στον Παυλίδη. Ο στράικερ της Μπενφίκα έκανε εξαιρετική κίνηση ανάμεσα σε 3 παίκτες και με πολύ καλό τελείωμα έγραψε το 0-1. Και αυτό που ακολούθησε δεν θα μπορούσε από το να συγκινήσει τους πάντες. Έβγαλε το μαύρο περιβραχιόνιο που φοράνε όλοι πενθώντας για την απώλεια του Μπάλντοκ και το έδειξε σε όλο το γήπεδο, σκυθρωπός παρά το γκολ της καριέρας του.

Κι ενώ με την ισοφάριση του Μπέλινγκχαμ όλα έδειχναν να πηγαίνουν προς την ισοπαλία, ο 26χρονος επιθετικός φρόντισε να είναι εκείνος που θα πει την τελευταία λέξη. Η μπάλα έμεινε στην περιοχή των Άγγλων και κατέληξε στον Παυλίδη που με νέα φοβερή κίνηση και τελείωμα έκανε το 1-2.

Μάλιστα ο Παυλίδης είχε την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ της Εθνικής λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 84ο λεπτό, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ.

Τα στατιστικά του Παυλίδη στην αναμέτρηση:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ