Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Το έπος της 10ετιας

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Το έπος της 10ετιας

Η Ελλαδάρα του Παυλίδη θριάμβευσε στο Λονδίνο κερδίζοντας 2-1 την Αγγλία με γκολ στο 93΄. Η Ελλαδάρα του Μπάλντοκ που ήταν εκεί, στο Γουέμπλει μέσα στην καρδιά των παιδιών μας που πέτυχαν μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορίας μας!

Τζορτζ μακάρι να το έβλεπες… Μακάρι να ήσουν παρέα μας και να έβλεπες τους φίλους σου στο Γουέμπλει. Εκεί στα μέρη κοντά που μεγάλωσες, στην Αγγλία την πρώτη σου πατρίδα που η Ελλάδα μας, η Ελλάδα σου την πλήγωσε με μια μεγαλειώδη εμφάνιση!

Με μια εμφάνιση της Ελλαδάρας που αγάπησες! Της Ελλάδας που σου έμαθε η αγαπημένη σου γιαγιά που κάπου τώρα παρέα θα τα λέτε. Νίκησε η Ελλάδα μας 2-1 την Αγγλία μέσα στο Γουέμπλει! Ναι, με δύο γκολ του Παυλίδη, του φίλου σου, σε μια βραδιά που όλες οι καρδιές ήταν σφιγμένες. Αλλά όλοι έπαιξαν και για σένα! Μια Εθνική που ήταν κυρίαρχη κόντρα στην Αγγλία των αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αλλά η ελληνική ψυχή τους νίκησε.

Με ένα γκολ του Παυλίδη στο 50΄ μπήκε μπροστά στο σκορ. Και πέτυχε άλλα τρία που δεν μέτρησαν! Και ισοφαρίστηκε στο 87΄τόσο άδικα. Όμως ο Θεός της μπάλας δεν θα μπορούσε να μην δώσει δικαιοσύνη σε αυτή την Εθνική μας. Στο 93΄ο Παυλίδης βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά, και αυτή την φορά να μετρήσει για το 2-1 της Ελλάδας που φεύγει θριαμβεύτρια από την Αγγλία σε μια τόσο δύσκολη βραδιά για όλους.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να στήνει μαεστρικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το είχε πει παραμονές του αγώνα. Για να πάμε ένα βήμα παραπάνω, χρειάζονται υπερβάσεις. Σαν αυτή που πέτυχαν οι διεθνείς μας ακολουθώντας κατά γράμμα το πλάνο του. Ο Γιοβάνοβιτς είχε διαβάσει απόλυτα το παιχνίδι των Άγγλων. Που μπήκαν με… τουπέ και είδαν από νωρίς τα ζόρια. Με την Εθνική να μπαίνει με τσαμπουκά και «καθαρό» μυαλό για να εκμεταλλευτεί απλόχερα όλους τους χώρους που βρήκε από νωρίς.

Ο Παυλίδης απείλησε νωρίς και λίγο μετά στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή όταν το λάθος του Πίκφορντ έφερε τον Μπακασέτα με τα χέρια ψηλά να πανηγυρίζει στο μακρινό πλασέ που όμως ο Κόλγουιλ έδιωξε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή τη μπάλα σε κόρνερ. Από το κορνερ μπήκε το πρώτο γκολ που δεν μέτρησε με τον Μαυροπάνο, καθαρά σε θέση οφσάιντ.

Η Ελλάδα μας όμως είχε στείλει το μήνυμα… Μπορεί ο Μπέλιγχαμ να απείλησε και η Αγγλία να πήρε τον έλεγχο όμως η Εθνική μας πατούσε καλά στο θρυλικό Γουέμπλει. Και με το… καλημέρα στην επανάληψη «χτύπησε» με τον Παυλίδη! Ο Ρότα σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, έφτασε στον Κουλιεράκη που έκανε το πρώτο σόλο πασάροντας στον Παυλίδη που ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες ελίχθηκε, σούταρε και έκανε το 0-1.

Με το μαύρο περιβραχιόνιο στο χέρι ο άσος της Μπενφίκα δεν πανηγύρισε. Έδειξε τον… Τζορτζ που δεν είναι κοντά μας. Το ίδιο και οι υπόλοιποι παίκτες κρατώντας ψηλά την φανέλα του Μπάλντοκ. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να πιέσουν με νέα πρόσωπα από τον πάγκο όμως η Εθνική έβγαζε τις φάσεις και τα γκολ!

Στο 59΄ η νέα κόντρα της Εθνικής φέρνει τον Μασούρα να πλασάρει σωστά, να σκοράρει αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά. Στο 80΄ οι Άγγλοι απείλησαν αλλά ο Κουλιεράκης αντέδρασε γρήγορα για να έρθει… ξανά το 0-2 που… ξανά δεν μέτρησε. Στο 84΄από λάθος πάσα με τα χέρια του Πίκφορντ, έκλεψε ο Γιαννούλης και έδωσε στον Τζόλη που από τα πλάγια έκανε την παράλλη στον Παυλίδη και με πλασέ αυτός σκόραρε. Ήταν όμως όντως οφσάιντ.  Το 0-2 δεν έγινε, αλλά έγινε το 1-1 στο 87′ μετά από ωραία κάθετη του Αλεξάντερ Άρνολντ στον Γουότκινς, αυτός γύρισε την μπάλα στον Μπέλιγχαμ και ο τελευταίος με ωραίο σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» του Βλαχοδήμου ισοφάρισε.

Και εκεί που όλοι πίστεψαν πως χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για το ιστορικό διπλό, ήρθε ξανά ο Παυλίδης στο 93΄για να σκοράρει και αυτή την φορά το γκολ να μετρήσει! Ο Πέλκας κέρδισε συνεχόμενες κόντρες, μπήκε στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Παυλίδη που μετά από μία προσποίηση σούταρε και έκανε το 1-2 για την Ελλάδα, που έφυγε με το διπλό της… δεκαετίας από το Γουέμπλεϊ!

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης ΕΔΩ.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Ουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (65′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας (85′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (85′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66′ Πέλκας), Παυλίδης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ