Ο Μπάλντοκ δεν ήταν βετεράνος ποδοσφαιριστής αλλά ενεργό μέλος της Γαλανόλευκης. Μόνιμη επωδός-δικαιολογία της αναλγησίας, το βεβαρημένο καλαντάρι.
Σε έναν ιδανικό κόσμο ο αποψινός αγώνας της εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ θα έπρεπε ήδη να έχει αναβληθεί ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.
Οι ίδιοι οι διεθνείς παίκτες που βρίσκονται στο Λονδίνο αλλά και η ηγεσία της ελληνικής ομοσπονδίας έπρεπε να ζητήσουν τη ματαίωση του αγώνα.
Ο Μπάλντοκ δεν ήταν βετεράνος ποδοσφαιριστής αλλά ενεργό μέλος της Γαλανόλευκης. Με τους παίκτες που θα πατήσουν σε λίγες ώρες το χορτάρι στο Γουέμπλεϊ μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια, σε Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα, πριν από τέσσερις ημέρες ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Μόνιμη επωδός-δικαιολογία της αναλγησίας, το βεβαρημένο καλαντάρι. Το ποδόσφαιρο ωστόσο δεν είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι, παίζεται από ανθρώπους με ψυχή και συναισθήματα τα οποία, όπως έχει αποδειχτεί, κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του.
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και με προσωπικές πρωτοβουλίες, το ποδόσφαιρο έχει κακό παρελθόν στις σχέσεις του με την ευαισθησία.
Οι μαύρες σελίδες του γεμίζουν βιβλία. Η περίπτωση της τραγωδίας του τελικού του Χέιζελ το 1985 είναι μία απ’ αυτές. Οι υπεύθυνοι του αγώνα έκρυψαν από τους παίκτες την τραγωδία που εξελισσόταν στις εξέδρες πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που άφησε πίσω της 39 νεκρούς και βγήκαν να αγωνιστούν σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.
Μαύρη σελίδα αποτελεί και η 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ολος ο κόσμος θρηνούσε τους χιλιάδες νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και η UEFA επέμεινε και τελικά πέτυχε να διεξαχθούν την ίδια ημέρα τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Την επομένη, όταν την έστησε ο Τύπος στα πέντε μέτρα, ανέβαλε τα ματς, αλλά ήταν πια πολύ αργά.
Το ίδιο ανάλγητη εμφανίστηκε και η FIFA δύο χρόνια αργότερα. Στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών 2003 ανάμεσα στο Καμερούν και την Κολομβία κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο άσος της αφρικανικής ομάδας Μαρκ Βιβιάν-Φοέ.
Λίγο αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο, ωστόσο ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία που ήταν προγραμματισμένος μόλις μία ώρα αργότερα, διεξήχθη κανονικά.
Αντίθετα, οι παίκτες της ιταλικής Κιέβο δεν δέχτηκαν να αγωνιστούν το 2002 στο ματς με την Πάρμα, όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συμπαίκτης τους Τζέισον Μέγιελε. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να κάνουν και οι Έλληνες διεθνείς για το αποψινό ματς με την Αγγλία.
Πηγή: In.gr