Η «παγίδα» στο Δουβλίνο και ο Κωνσταντέλιας

Η «παγίδα» στο Δουβλίνο και ο Κωνσταντέλιας

Το ματς με την Ιρλανδία θα είναι δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Η αρχή ήταν ιδανική για την Εθνική μας ομάδας στο Nations League καθώς η νίκη με 3-0 επί της Φινλανδίας στο Καραϊσκάκη, δίνει ώθηση στο νέο ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ένα νέο ξεκίνημα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και με φιλοδοξίες για μια πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Αυτός είναι ο στόχος, η επιστροφή της Εθνικής σε μια μεγάλη διοργάνωση κι αυτό άλλωστε επισήμανε και ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

Διαβάστε επίσης: H ξεχασμένη ιστορία Κολέ και Ολυμπιακού: «Λυπάμαι που δεν δέχθηκα», η ατάκα 10 χρόνια μετά (pic)

Η αρχή όπως προαναφέραμε ήταν ιδανική αλλά βασικό ζητούμενο είναι να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στο Δουβλίνο και το βράδυ της Τρίτης θ’ αντιμετωπίσει την Ιρλανδία στο δεύτερο παιχνίδι για το Nations League με μοναδικό φυσικά ζητούμενο την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα το ιδανικό «σενάριο» για την Εθνική θα είναι να κάνει το δύο στα δύο, σ’ ένα παιχνίδι πάντως που είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το αυριανό παιχνίδι στο Δουβλίνο κρύβει μεγάλη «παγίδα» καθώς απέναντι στην Εθνική μας θα βρεθεί μια σκληρή ομάδα, μια ομάδα που παίζει με δύναμη σε όλες τις μονομαχίες και για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Το ματς δεν είναι καθόλου εύκολο και οι διεθνείς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλη «μάχη», ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την μεσαία γραμμή.

Θα χρειαστούν και τα καλά τρεξίματα αλλά και οι κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, εστιάζοντας κυρίως στην δημιουργία.

Κι εδώ βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση στις στατικές φάσεις των Ιρλανδών για να μην απειληθεί η εστία του Βλαχοδήμου.

Ο Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σύγκριση με την εντεκάδα που ξεκίνησε κόντρα στην Φινλανδία και το ερώτημα είναι αν θα χρησιμοποιήσει βασικό τον Κωνσταντέλια.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ έπαιξε σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος του αγώνα με την Φινλανδία και βοήθησε σημαντικά στην επιθετική εικόνα της Εθνικής μας.

Η παρουσία του στο γήπεδο βοήθησε ώστε να «ανοίξουμε» περισσότερο το γήπεδο, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και είναι πολύ πιθανό να δούμε τον νεαρό άσο να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα.

Αν η Εθνική μας ομάδα καταφέρει και κάνει το δύο στα δύο θα έχει αυτομάτως κάνει κι ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου.

Ο προπονητής των Ιρλανδών, Χέιμιρ Χαλγκριμσον τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι στο ματς κι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά για να πάρουμε τη νίκη χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια στο χορτάρι.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία η νίκη επί της Φινλανδίας θα πρέπει να πάρουμε το «διπλό» στο Δουβλίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ