Γιακουμάκης: «Μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα»

Ο Γιακουμάκης μίλησε για το παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για να πάει καλά η γαλανόλευκη στο Nations League.

Στο Μπέλφαστ για το αυριανό παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία (2/6, 21:45) για την πρώτη αγωνιστική του Nations League βρίσκεται η εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης εκπροσώπησε τους παίκτες της γαλανόλευκης στη συνέντευξη Τύπου και έδωσε το σύνθημα της νίκης ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Ο επιθετικός της Σέλτικ τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν προετοιμαστεί καλά για τα ματς του Nations League και θα τα δώσουν όλα για να πάει καλά η Εθνική στη φετινή διοργάνωση. «Έχει πολύ σημασία για εμάς να τα πάμε καλά στο Nations League», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλουμε να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, να καταφέρουμε κάτι ξεχωριστό για το έθνος μας, ξεκινώντας από το παιχνίδι με την Βόρεια Ιρλανδία. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου για μένα το να σκοράρω είναι μέρος της δουλειάς, καθήκον, όχι κάτι ξεχωριστό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, ξέρουμε ότι το στυλ παιχνιδιού θα είναι παρόμοιο με της Σκωτίας. Θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε την ομάδα μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για την Εθνική Ελλάδος του 2004: «Αυτοί έγραψαν ιστορία, είναι κάτι σημαντικό για το έθνος μας. Όταν έχεις τέτοιου είδους επιτυχία πρέπει να τη διατηρήσεις. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία».

Αναφορικά με τη χρονιά που έκανε: «Είμαι ακόμα «πεινασμένος» γιατί δεν αγωνίστηκα τόσο είχα και τραυματισμό. Είναι σαν να ξεκίνησα στο δεύτερο μισό της χρονιάς, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι για τους παίκτες που έχουν 40-50 παιχνίδια».

Για τα επερχόμενα παιχνίδια στο Nations League: «Έχουμε προετοιμαστεί καλά αλλά σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου. Θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο, να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Νομίζω ότι ούτε εμείς γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας. Όταν επιδιώκεις επιτυχίες και έρχονται, πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό μας. Θα γίνουμε πιο εγωιστές και θα αποκτήσουμε μέταλλο. Έχει πολύ σημασία για εμάς να τα πάμε καλά στο Nations League.

Είναι η χρονιά που όλοι είμαστε στο πικ της καριέρας μας, στο υψηλότερο επίπεδο που έχουμε αγωνιστεί. Μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι έχουμε συλλογικές επιτυχίες. Όταν είσαι πρωταθλητής με την ομάδα σου, είσαι παντού. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και στους συμπαίκτες μας. Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα.

Ότι έχουμε κάποιες εμπειρίες θα μας βοηθήσει στη διαχείριση του παιχνιδιού. Είμαστε στην ιδανική ηλικία γιατί είμαστε διψασμένοι. Θέλουμε να έχουμε επιτυχίες, έχουμε ήδη κάποιες επιτυχίες με τις ομάδες μας και πρέπει να το βγάλουμε και με την Εθνική. Το χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες».

Για τις συμβουλές του Τάκη Φύσσα και Κώστα Κωνσταντινίδη: «Είναι ευλογία να είναι δίπλα μας ο Τάκης Φύσσας και ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Μας έδωσαν κίνητρο παραπάνω και συμβουλές που θα μείνουν μεταξύ μας. Θα τις θυμάμαι για πολύ καιρό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από