Οι «κερδισμένοι» του Μουντιάλ: Από τον Ινμπόμ μέχρι τον Άμραμπατ (pics)

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να ήταν ο «αυτοκράτορας» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Η 22η έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποτελεί εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν από τις ζωές μας, όπως παρελθόν αποτελεί και το απωθημένο του Λιονέλ Μέσι να κατακτήσει ένα Μουντιάλ με την φανέλα της Αργεντινής.

Ο «Pulga» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα γήπεδα του Κατάρ, οδηγώντας την πατρίδα του στο «Έβερεστ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Το «κάστρο» της Νέας Φιλαδέλφειας: Το 6Χ6 στην «Opap Arena» και η… Άλλη Εντελώς Κατάσταση (vids)

Ωστόσο ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν ο μόνος που «έλαμψε» με τις εμφανίσεις του σε αυτό το Μουντιάλ…

Ινμπόμ Χουάνγκ (Νότια Κορέα)

Τα νούμερα που έπιασε ο μέσος του Ολυμπιακού, Ινμπόμ Χουάνγκ στις εμφανίσεις του με την Νότια Κορέα παραπέμπουν σε παίκτη – πολυεργαλείο, που ήταν και ο ενορχηστρωτής της ομάδας του στην πορείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ο άσος των ερυθρόλευκων κατάφερε στο Κατάρ να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αναγκάζοντας έτσι κορυφαίος συλλόγους να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

Ο ίδιος έχει συμβόλαιο στους Πειραιώτες έως το καλοκαίρι του 2025.

Σοφιάν Άμραμπατ (Μαρόκο)


Ο Σοφιάν Άμραμπατ έχει συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα μέχρι το 2024, με οψιόν για έναν επιπλέον χρόνο, με τον ατζέντη του να έχει επιμείνει ότι ο πελάτης του είναι ευχαριστημένος στην Φλωρεντία.

Ωστόσο, ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι έχει ήδη λάβει μια σειρά τηλεφωνημάτων από ενδιαφερόμενους συλλόγους σχετικά με τον πελάτη του, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Άμραμπατ ήταν ο καλύτερος αμυντικός χαφ στο Μουντιάλ που μας πέρασε.

Ήταν καθοριστικός στον προημιτελικό με την Πορτογαλία, αλλά η απόδοσή του εναντίον της Ισπανίας στον προηγούμενο γύρο ήταν αναμφισβήτητα ακόμη πιο αξιοσημείωτη αν σκεφτεί κανείς ότι χρειάστηκαν να γίνουν ενέσεις στο πόδι του προκειμένου να είναι διαθέσιμος.

Ρίτσου Ντουάν (Ιαπωνία)

Η εξαιρετική πορεία της Ιαπωνίας μέχρι τους «16» ήταν κυρίως ομαδική προσπάθεια, ωστόσο υπήρξαν σίγουρα και αυτοί που ξεχώρισαν μέσα από το σύνολο. Κυρίως ο Ρίτσου Ντουάν, με τον δυναμικό εξτρέμ να βρίσκει δίχτυα στις ιστορικές νίκες επί της Γερμανίας και της Ισπανίας στη φάση των ομίλων.

Ο 24χρονος εντάχθηκε στη Φράιμπουργκ από την PSV μόλις στην αρχή της σεζόν, αλλά υπάρχουν ήδη οι φήμες ότι η Ρόμα και η Μάντσεστερ Σίτι, ετοιμάζουν τις προσφορές τους εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ζοάο Φέλιξ (Πορτογάλια)

Μπορεί το όνειρο του Ζοάο Φέλιξ για μια διάκριση με την πατρίδα του σε ένα μεγάλο τουρνουά να «έσβησε» προώρα, έπειτα από την ήττα στους «8» από το Μαρόκο, όμως ο ίδιος είναι σίγουρο πως έχει λόγους να χαμογελά κατά την επιστροφή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «Ροχιμπλάνκος» θα πρέπει να είναι εξίσου ευχαριστημένοι από την ανάκαμψη του Φέλιξ, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να ανακτήσουν τουλάχιστον μερικά από τα 126 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν στην Μπενφίκα για τις υπηρεσίες του πριν από τρία χρόνια.

Ο Φέλιξ δύσκολα θα πάρει κάποια μεγάλη μεταγραφή τον Ιανουάριο, ωστόσο θύμισε σε όλους το ταλέντο του στο Κατάρ με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Έντσο Φερνάντες (Αργεντινή)

Η είσοδος του Έντσο Φερνάντες στη μεσαία γραμμή της Αργεντινής, αποδείχθηκε καθοριστική προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την «αλμπισελέστε».

Ο παίκτης της Μπενφίκα ξεκίνησε φουριόζος με το «καλημέρα» πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στο Μεξικό για να «σφραγίσει» τη νίκη και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Ο Φερνάντες αποδείχθηκε ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Σκαλόνι, επομένως δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ένας παίκτης που πήγε στην Μπενφίκα μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε, βρίσκεται στα μπλοκάκια κορυφαίων ομάδων της ελίτ, όπως Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Πού θα πάει; Πότε θα φύγει; Είναι δύσκολο να πει κανείς σε αυτό το σημείο. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: κάποιος θα πληρώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για έναν παίκτη που ο Λιονέλ Μέσι περιγράφει ως «θεαματικό» ταλέντο.

Κόντι Γκάκπο (Ολλανδία)


O 23χρονος αριστερός εξτρέμ της Ολλανδίας έδωσε το δικό του ρεσιτάλ στο Κατάρ. Βρήκε δίχτυα και στους τρεις αγώνες των «Οράνιε» στη φάση των ομίλων, ήταν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, οδηγώντας τους ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ λέγεται ότι σκέφτονται να κάνουν κίνηση για τον Γκάκπο με τον προπονητή της PSV, Μαρσέλ Μπραντς, να έχει ήδη παραδεχτεί ότι ο ολλανδικός σύλλογος θα ήταν ανοιχτός να πουλήσει τον επιθετικό στη σωστή τιμή.

Γιόσκο Γκβάρντιολ (Κροατία)


Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ πήρε ένα πολύτιμο μάθημα στο Κατάρ: ακόμη και στα 35 του, ο Λιονέλ Μέσι εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Θα πρέπει να τον κρατήσει σε καλή θέση γιατί ο Κροάτης είναι μια από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές του παιχνιδιού.

Πράγματι, ο 20χρονος ήταν εξαιρετικός μέχρι τον αγώνα με την Αργεντινή, αποδεικνύοντας ακριβώς γιατί κορυφαίες ομάδες παρατάσσονται για να τον αποκτήσουν από τη Λειψία.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένα από τα θύματα της ποδοσφαιρικής του «γοητείας» και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός κατάφερε να αποτελεί τον διακαή πόθο του Καταλανού τεχνικού.

Ντόμινικ Λιβάκοβιτς (Κροατία)


Ο τερματοφύλακας της Κροατίας έδωσε μία ανεπανάληπτη παράσταση στο Κατάρ, οδηγώντας την μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Κατέβασε ρολά και έγινε ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων, ενώ οι αποκρούσεις του στις εκτελέσεις από τα 11 μέτρα θα μείνουν στην ιστορία.

Ο Λιβάκοβιτς δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο εξωτερικό σε συλλογικό επίπεδο, έχει συμβόλαιο με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έως το καλοκαίρι του 2024 και ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου, ως αντικαταστάτης του τραυματία Μάνουελ Νόιερ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από