Τεράστια πτώση τα έσοδα των ομάδων της Ligue 1 από τα τηλεοπτικά

Νούμερα προηγούμενης εικοσαετίας αγγίζουν τα έσοδα των ομάδων στην Ligue 1 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Το γαλλικό ποδόσφαιρο, από οικονομική άποψη, υποφέρει. Τα ετήσια έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων  των ομάδων της Ligue1 συρρικνώθηκαν φέτος στα 660 εκατομμύρια Euro προσεγγίζοντας τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν πριν από 20 χρόνια.

Από τα 660, τα 500 εκατομμύρια θα προέλθουν από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του γαλλικού πρωταθλήματος και του κυπέλου, ενώ τα 160 εκατομμύρια από τις διεθνείς συναντήσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Ρέτσος έκλεισε αυτιά, ατσάλωσε, έγινε ηγέτης και (ίσως) ο πιο κομβικός παίκτης του Ολυμπιακού

Πριν από τρία χρόνια, με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ, τα ετήσια έσοδα ήταν σχεδόν διπλάσια. Χάριν συγκρίσεως, η εφημερίδα «Le Monde» αναφέρει ότι στην αγγλική «Premier League» τα αντίστοιχα έσοδα είναι της τάξεως των 4 δις ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά θα προέλθουν από το αγγλικό πρωτάθλημα και τα άλλα μισά από τις διεθνείς συναντήσεις, ενώ οι ισπανικές ομάδες βρίσκονται στα 2 δις, οι γερμανικές στο 1,25 δις και ιταλικές στο 1,1 δις ευρώ.

Στην Ισπανία, την Γερμανία και την Ιταλία τα έσοδα από τις διεθνείς συναντήσεις υπολείπονται σημαντικά των εσόδων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του εθνικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Η μείωση των εσόδων από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις στην Γαλλία πλήττει κυρίως τις σχετικά μικρές ομάδες, όπου τα έσοδα αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, ενώ για παράδειγμα στην Παρί Σεν Ζερμέν αναλογουν στο 20%.  Τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων μετά βίας προσεγγίζουν το 10% των συνολικών εσόδων, σε όλες λίγο-πολύ τις ομάδες, ενώ σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, αυτές που αφορούν μισθούς και αμοιβές απορροφούν πάνω από το 50% των εσόδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από