Από τον Ολυμπιακό στο 5Χ5: Το τρελό σερί της Λιόν (vids)

Από τον Ολυμπιακό στο 5Χ5: Το τρελό σερί της Λιόν (vids)

Για πρώτη φορά την τελευταία τριετία η Λιόν... σηκώνει κεφάλι με ένα 5Χ5 νικηφόρο σερί σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Με σπασμένα τα… φρένα πορεύεται σε Γαλλία και Ευρώπη η Λιόν, μετά και τη νίκη της επί της Χάβρης με 4-0, για την όγδοη αγωνιστική της Ligue 1. Η ομάδα του Πιερ Σαζ, δεν ξεκίνησε ιδανική την χρονιά, αφού στα πρώτα 5 ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα, είχε μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και 3 ήττες.

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα η Λιόν έχει ανακάμψει και αυτό το κατάφερε κυρίως μέσα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της στη League Phase του Europa League, όπου την πρώτη αγωνιστική υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του νέου φορμάτ της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ την κατάλληλη στιγμή

Οι Γάλλοι επικράτησαν των Πειραιωτών με 2-0 και από τότε «τρέχουν» ένα σερί πέντε αγώνων με συνεχόμενες νίκες. Λίγες μέρες μετά νίκησαν και την Τουλούζ για τη Ligue 1 (2-1), ενώ την δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League έφυγαν με εντυπωσιακό «διπλό» από τη Σκωτία (4-1) και την έδρα των Ρέιντζερς.

Μετά, «καθάρισε» και τη Ναντ στην έδρα της (2-0) και στη συνέχεια μεσολάβησε η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για τα παιχνίδια του Nations League. Στην επιστροφή της. η Λιόν συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε και χτες βράδυ «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ τη Χάβρη. Κάπως έτσι, έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και αναρριχήθηκε στην έβδομη θέση της Ligue 1, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη τετράδα.

Πλέον οι Γάλλοι θέλουν να συνεχίσουν το σερί τους την προσεχή Πέμπτη (24/10, 22:00), όπου αντιμετωπίζουν τη Μπεσίκτας, για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League. «Το να κερδίσεις πέντε συνεχόμενα παιχνίδια σημαίνει ότι πρέπει να νικήσεις την Μπεσίκτας την Πέμπτη» ανέφερε ο προπονητής της Λιόν ενόψει της προσεχής αναμέτρησης σε σχετική ερώτηση που το έγινε, μετά τη νίκη επί της Χάβρης.

Φοφανά και Λακαζέτ οδηγούν τη λίστα των σκόρερ τις Λιόν, με 10 και 9 γκολ αντίστοιχα, ενώ ο Τσέρκι είναι πρώτος σε δημιουργία με 3 ασίστ. Παράλληλα, στο ρόστερ υπάρχουν επίσης τα ονόματα των Ορμπάν, Μικαουτάτζε και Ζάχα, που συνήθως έρχονται από το πάγκο, δείχνοντας τη ποιότητα και το βάθος του ρόστερ των Γάλλων. Κάτι που θα χρειαστεί στη δύσκολη συνέχεια σε Ligue 1 και Europa League.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ