Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Απίστευτοι Μασσαλοί, έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό!

Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Απίστευτοι Μασσαλοί, έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό!

Οι Μασσαλοί παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 5’, λόγω αποβολής του Βαλέρντι, πήραν σπουδαία νίκη στην έδρα της Λιόν, δείχνοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που είχε αποβολή, πέντε γκολ και ανατροπές, η Μαρσέιγ επικράτησε της Λιόν στο Groupama Stadium με 3-2, για την 5η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι Μασσαλοί, παρότι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από 5ο λεπτό όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαλέρντι (1’-5’), πήραν σπουδαίο διπλό και έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λιόν την ερχόμενη Πέμπτη (26/9), για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Τον έσωσε ο Τζούρισιτς

Μετά το διπλό στο Groupama Stadium η Μαρσέιγ έφτασε τους 13 βαθμούς και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Λιόν έμεινε στην 14η θέση με 4 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Μασσαλούς, οι οποίοι στο 5ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαλέρντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο άσος της Μαρσέιγ είχε πάρει την πρώτη κάρτα μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο και είχε λιγοστές φάσεις. Η Λιόν μπορεί να είχε την αριθμητική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να ανοίξει το σκορ. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν πήραν πέναλτι. Ο Λακαζέτ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Ρούλι απέκρουσε.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Λακαζέτ, το έκανε ο Τσαρλέτα Τσαρ στο 53’. Ο Κροάτης αμυντικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και στο 69’ ισοφάρισαν σε 1-1 με δυνατό σουτ του Πιρόλα. Στο 82’ μάλιστα οι Μασσαλοί έκαναν την ανατροπή, με τον Γκαρσία. Στο 90+3’ οι γηπεδούχοι πίεσαν και ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Τσέρκι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ρόου έκανε το 3-2 για την Μαρσέιγ και έδωσε στους φιλοξενούμενους μια τεράστια νίκη, που τους φέρνει στην κορυφή της Ligue 1.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Πέρι, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερτού (67′ Κακερέ), Μάτιτς (83′ Σέρκι), Τολισό (76′ Φοφανά), Βινίσιους, Όρμπαν, Λακαζέτ (67΄Μικαουτάτζε)

ΜΑΡΣΕΙΓ: Ρούλι, Μουρίγιο, Μπαλέρδι, Κοντογκμπιά, Μπρασιέ, Χόιμπιεργκ, Κονέ (Γκαρσία), Γκρίνγουντ, Αρίτ (11′ Ρονζιέρ), Ενρίκε (79′ Μοπέ), Γουαχί (46′ Λιρόλα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Νις – Σεντ Ετιέν 8-0
Λιλ – Στρασμπούρ 3-3
Ρεν – Λανς 1-1
Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
Μονακό – Χάβρη 3-1
Μονπελιέ – Οσέρ 3-2
Ανζέ – Ναντ 1-1
Μπρεστ – Τουλούζ 2-0
Λιόν – Μαρσέιγ 2-3

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ