Η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει τις ακριβές μετεγγραφές από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει φέτος και αυτό ίσως εξηγεί την πολύ κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
Έχει εμπλακεί κατά το παρελθόν σε ορισμένες από τις ακριβότερες μετεγγραφές. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τους Γκάρεθ Μπέιλ (101.00.000), Κριστιάνο Ρονάλντο (94.000.000), Ζινεντίν Ζιντάν (77.500.000), Χάμες Ροντρίγκες (75.000.000), Κακά (65.000.000) και Λούις Φίγκο (60.000.000) που ήρθαν στην ομάδα, αλλά και τους Άνχελ ντι Μαρία (72.000.000), Άλβαρο Μοράτα (62.000.000), Μεσούτ Εζίλ (47.000.000) και Ρομπίνιο (43.000.000), που αποχώρησαν από αυτήν, φέρνοντας αρκετά χρήματα στα ταμεία.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά επί προεδρίας Φλορεντίνο Πέρεθ έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυσή της, η «στρατηγική» αυτή όμως, φαίνεται πως -τουλάχιστον για φέτος- έχει εγκαταλειφθεί. Και για του λόγου το αληθές, οι Μερένχες βρίσκονται στην τελευταία θέση του πίνακα με τα χρήματα που έχουν δαπανήσει οι top ευρωπαϊκές ομάδες για μετεγγραφές κατά τη σεζόν 2017/18 (το περασμένο καλοκαίρι και στο τρέχων παζάρι). Κάτι, που ίσως και να εξηγεί την κακή τους φετινή αγωνιστική εικόνα.
Ο Μοράτα έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε, τη θέση του Ντανίλο κάλυψε ο 18χρονος Αχράφ Χακίμι, αυτή του Χάμες Ροντρίγκες ο Ντάνι Θεμπάγιος, το κενό του Πέπε αναπλήρωσε ο νεαρός Χεσούς Βαγιέχο, ενώ αποκτήθηκε και ο Τεό Ερνάντεθ για back up του Μαρσέλο. Ακόμα, πωλήθηκαν οι Μαριάνο Ντίας, ο Ντιέγκο Γιορέντε και ο Μπουρχούι, εκ νέου δανεικός παραχωρήθηκε ο Φάμπιο Κοεντράο, ενώ ως ελεύθερος αποχώρησε ο Ρουμπέν Γιάνεθ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να ξεκινά τη σεζόν με αποδυναμωμένο ρόστερ και λιγοστό βάθος στον πάγκο, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε προ εβδομάδων δημόσια ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Η Ρεάλ ψάχνεται για ενίσχυση, κοιτάει παίκτες σχεδόν για όλες τις θέσεις, όμως κάτι δεδομένο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Ακόμα και η «σίγουρη» μετεγγραφή του Κέπα για την εστία φαίνεται να μετατίθεται για τον Γενάρη, λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Βάσκος γκολκίπερ της Μπιλμπάο. Ενώ λοιπόν μόλις 14 κορυφαίες ομάδες έχουν ξοδέψει περί τα 2.4 δις στις δύο τελευταίες μετεγγραφικές περιόδους, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει βγει -ίσως προσωρινά- από το χορό και δεν φιγουράρει ανάμεσα στους big spenders, έχοντας στραφεί σε νέους, φερέλπιδες παίκτες μικρού -σχετικά- κόστους.
Αναλυτικά τα ποσά που έχουν ξοδέψει τα κορυφαία ευρωπαϊκά club την τρέχουσα σεζόν