Για πρώτη φορά μετά από 3 περίπου χρόνια οι «μερένχες» βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και ψάχνουν κάποιο να τους σώσει. Ο Μίτσελ, είναι εκεί και περιμένει.
Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιανουαρίου 2016. Με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο -4 από την κορυφή στο πρωτάθλημα και μετά από αρκετή «γκρίνια» των οπαδών της, οι «μερένχες» απολύουν τον Ράφαελ Μπενίτεθ και στρέφονται στην αγορά για τον αντικαταστάτη του.
Αν και τα αποτελέσματα του Ισπανού τεχνικού δεν θα ήταν άσχημα για οποιαδήποτε άλλη ομάδα στον κόσμο, για της απαιτητική και πάντα διψασμένη για διακρίσεις Ρεάλ είναι ανεπίτρεπτα και οδηγούν στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο.
Σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και πάλι οι Μαδριλένοι, μόνο που αυτή τη φορά στον πάγκο κάθεται ο Χουλέν Λοπετέγκι. Μετά από 4 παιχνίδια χωρίς νίκη ή γκολ και με τη «βασίλισσα» πίσω από την Αλαβές, το κλίμα για τον πρώην τεχνικό της εθνικής Ισπανίας δεν είναι φιλόξενο. Ο ισπανικός Τύπος έχει «βουίξει» για την απομάκρυνσή του, με αρκετά ονόματα προπονητών να ακούγονται για τον πάγκο των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Μεταξύ αυτών και ο θρύλος του συλλόγου, Μίτσελ, ο οποίος με ανάρτηση του στα social media υπενθύμισε το όνειρο του να αναλάβει «την ομάδα της καρδιάς του». Αν και υπήρξε προπονητής της Καστιγιά τη σεζόν 2006-07 έχοντας αρκετούς ταλαντούχους παίκτες στο ρόστερ, μεταξύ των οποίων οι Χουάν Μάτα, Αλβάρο Νεγρέδο, Μπόρχα Βάλερο και Κίκο Κασίγια.
Ωστόσο οι προσωπικές του διαφορές με τον τότε πρόεδρο της Ρεάλ, Ραμόν Καλδερόν, αλλά και τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας έβαλαν μια άνω τελεία στην πορεία του με την αγαπημένη του ομάδα.
Γνωρίζει τι σημαίνει το όνομα της Ρεάλ
Ακριβώς όπως και ο άλλοτε συμπαίκτης του στους Μαδρλένους και επίσης θρύλος του συλλόγου, Μίκαελ Λάουντρουπ, είχε ακουστεί ξανά για τον πάγκο της ομάδας. Η παραίτηση του Ζινεντίν Ζιντάν παρά την εξαιρετική παρουσία του στους «μερένχες», έφερε κρίση στους πρωταθλητές Ευρώπης. Έψαξαν να βρουν κάποιον ο οποίος θα είναι διψασμένος να αποδείξει τι μπορεί να καταφέρει.
Ο Μίτσελ εκτός από την εξαιρετική του παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού τη διετία 2013-15 δεν έχει κάτι το εξωφρενικό στο βιογραφικό του. Μέτριες πορείες με τις Σεβίλλη (2012-13) και Μαρσέιγ (2015-16), αλλά και ένας υποβιβασμός με τη Μάλαγα (2017-18).
Δεν πρόκειται τόσο για έναν προπονητή τακτικής, όσο έναν θρύλο του ποδοσφαίρου ο οποίος θα μπορεί να χειριστεί τις προσωπικότητες σπουδαίων παικτών που εδώ και πολλά χρόνια φορούν τη φανέλα της ομάδας. Ακριβώς όπως έκανε και ο ελάχιστα καλύτερός του τακτικά Ζιντάν, στο πέρασμα του οποίου η Ρεάλ κατέκτησε συνολικά 9 τρόπαια, μεταξύ των οποίων 3 Champions League.
Και επειδή γνωρίζει πως ακριβώς αυτό ψάχνουν οι «μερένχες», όσες φορές τα πράγματα στην άσπρη πλευρά της Μαδρίτης δεν πηγαίνουν καλά, φροντίζει να υπενθυμίσει τη διαθεσιμότητα του αλλά και την αγάπη του για την ομάδα.
Δεδομένου ότι οι τρεις τελευταίοι τεχνικοί της Ρεάλ φόρεσαν κάποια στιγμή τη φανέλα της, ενώ προπόνησαν και την ομάδα της Καστιγιά, οι οιωνοί για να βρεθεί ο πρώην ερυθρόλευκος προπονητής στον απαιτητικό πάγκο της είναι εξαιρετικοί.