
Η Σεβίλλη βρήκε τον αντικαταστάτη του Χαβιέρ Γκαρσία Πιμιέντα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες της Σεβίλλης οδήγησαν στο… ταμείο ανεργίας τον Χαβιέρ Γκαρσία Πιμιέντα.
Ο 50χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε αναλάβει το σύλλογο της Ανδαλουσίας το περασμένο καλοκαίρι, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο, αφήνοντας την μέχρι τώρα ομάδα του στη 13η θέση της La Liga με 36 βαθμούς, επτά κάτω από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά και επτά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Για το υπόλοιπο της σεζόν, η Σεβίλλη στρέφεται -για άλλη μία φορά- στη γνώριμη λύση του βετεράνου Χοακίν Καπαρός, ο οποίος συμφώνησε να αναλάβει τα «ηνία» μέχρι το τέλος της περιόδου.
Ο 70χρονος προπονητής υπήρξε ο θεμελιωτής της ομάδας στη σύγχρονη εποχή, καθώς την ανέλαβε το 2000, όταν βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία, και την οδήγησε στην επάνοδο και την καθιέρωση στα ψηλά… πατώματα της La Liga.
Αποχώρησε μετά από μία πενταετία και επέστρεψε δις ως υπηρεσιακός, στο φινάλε της σεζόν 2017-18 (για τέσσερις αγώνες) και στο φινάλε της σεζόν 2018-19 (για έντεκα αγώνες).
Αυτή θα είναι λοιπόν η τέταρτη θητεία του στην ομάδα της Ανδαλουσίας, η οποία -πέραν των αγωνιστικών- αντιμετωπίζει και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι οπαδοί της έχουν στρέψει τα βέλη τους κατά της διοίκησης, ζητώντας επιτακτικά από τον Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο να αποχωρήσει.