
Η Μπέτις έκοψε την τελευταία ελπίδα της Σεβίλλης για έξοδο στην Ευρώπη, νικώντας τη 2-1 με ανατροπή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Η Μπέτις επικράτησε της Σεβίλλης με 2-1 και έδειξε ποιος είναι το… αφεντικό της πόλης, σε μια ήττα για τους φιλοξενούμενους που ουσιαστικά έβαλε το τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα. Εδραιώθηκαν στην εξάδα οι γηπεδούχοι και… αγκαλιάζουν την Ευρώπη.
Η Σεβίλλη μπήκε καλά στο ματς και προηγήθηκε στο 18ο λεπτό, όταν ο Μπαντέ έβγαλε ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας της Μπέτις, ο Λουκεμπάκιο έδωσε στον Βάργκας και εκείνος έκανετο 1-0 για τους φιλοξενούμενους.
Διαβάστε επίσης: Μεντιλίμπαρ: «Το κλειδί του αγώνα ήταν το γρήγορο γκολ που πετύχαμε»
Ωστόσο η Μπέτις αντέδρασε και έκανε την ανατροπή πριν την ανάπαυλα. Αρχικά ισοφάρισε με τον Τζόνι, με σουτ στην κίνηση, μετά από ωραία μπαλιά του Σαμπάλι (25′) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45′ +3) η πανέμορφη πάσα του Ίσκο στον Νίλαντ ξεκλείσωσε την άμυνα της Σεβίλλης, για το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
Πλέον, η Μπέτις είναι στην έκτη θέση με 47 βαθμούς και… ονειρεύεται Ευρώπη, την ώρα που η Σεβίλλη είναι 11η με 36 βαθμούς και φαίνεται πως αποχαιρετά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της σεζόν 2025-26.
Μπέτις: Άντριαν, Σαμπάλι, Μπάρτρα, Γιορέντε, Ροντρίγκεζ, Τζόνι, Φορνάλς (87’ Αλτιμίρα), Άντονι, Ίσκο (71’ Λο Σέλσο), Ροντρίγκεθ (66’ Ρουιμπάλ), Ερντάντεζ (87’ Μπακαμπού)
Σεβίλλη: Νίλαντ, Καρμόνα (65’ Σαούλ), Μπαντέ, Σάλας, Πεδρόσα, Λοκόνγκα (85’ Ιντούμπο), Γκουντέι (76’ Πέκε), Σάντσεθ, Λουκεμπάκιο, Βάργκας (76’ Ετζούκε), Ρομέρο (65’ Άνταμς)
To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Σοσιεδάδ – Βαγιαδολίδ 2-1
Εσπανιόλ – Ατλέτικο 1-1
Αλαβές – Ράγιο Βαγεκάνο 0-2
Ρεάλ – Λεγκανές 3-2
Χετάφε – Βιγιαρεάλ 1-2
Μπαρτσελόνα – Ζιρόνα 4-1
Βαλένθια – Μαγιόρκα 1-0
Αθλέτικ – Οσασούνα 0-0
Μπέτις – Σεβίλλη 2-1
31/3 22:00 Θέλτα – Λας Πάλμας
Η βαθμολογία