Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μίλησε για τα λανθασμένα όρια των διαιτητών στη La Liga, οι οποίοι επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι και δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη του επιθετικού ποδοσφαίρου.
Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προχώρησε σε δηλώσεις, στις οποίες μίλησε για τη διαιτησία στη La Liga. Ο Πολωνός εξέφρασε ότι οι διαιτητές επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι, κάτι που δεν περίμενε όταν κατέφτασε στην Ισπανία, πριν μερικά χρόνια.
Ο σέντερ φορ πρότεινε στους διαιτητές, μέσω των δηλώσεων του, να αρχίσουν να προωθούν περισσότερο το επιθετικό ποδόσφαιρο, αυστηροποιώντας τις ποινές σε σκληρά μαρκαρίσματα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεβαντόφσκι
«Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες προσπαθούν να μας εμποδίσουν με κάποιο τρόπο, αλλά μερικές φορές το επιτρέπουν και οι διαιτητές. Πάντα μας λένε ότι υπάρχουν όρια, αλλά τα χρησιμοποιούν με περίεργους τρόπους. Ποτέ δεν καταλαβαίνεις πλήρως πού είναι αυτά τα όρια. Νομίζω ότι θα πρέπει να προωθήσουν περισσότερο επιθετικό ποδόσφαιρο.
Μερικές φορές οι διαιτητές μας επιτρέπουν να παίζουμε όχι τόσο με σκληρό τρόπο, αλλά με πιο βρώμικο τρόπο. Αν κάποιος παίζει σκληρά, είναι αποδεκτό, αλλά αν σε αρπάζει, σε σταματάει ή σε ρίχνει στο έδαφος, είναι λίγο υπερβολικό κατά τη γνώμη μου.
Περίμενα να βρω ένα πιο τεχνικό πρωτάθλημα, αλλά μετά από μερικά παιχνίδια, ακόμα και μερικούς μήνες, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν πολύ αμυντικά, που προσπαθούν να κάνουν φάουλ, να διακόπτουν παίκτες και αυτό το επιθετικό στυλ παιχνιδιού έχει εξαφανιστεί λίγο. Παλαιότερα, σημειώνονταν πολλά γκολ, όχι μόνο από τις μεγάλες ομάδες».