Φλικ: «Οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση – Ο κόσμος βοήθησε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες»

Μετά τη νίκη με 4-0 στην έδρα της Ρεάλ, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, εξέφρασε την περηφάνια του για τους παίκτες.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, μετά το πρώτο του «el clasico» στο οποίο μάλιστα θριάμβευσε με 4-0 στην έδρα της Ρεάλ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και σχολίασε την εικόνα της ομάδας του.

Ο Γερμανός τεχνικός εξέφρασε την περηφάνια του για τους παίκτες του, την στήριξη του κόσμου, ενώ σχολίασε και τη… σύγκρουση με τον Αντσελότι.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη για τους «ερυθρόλευκους»

Αναλυτικά όσα είπε ο Φλικ

Για το παιχνίδι: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Στο πρώτο ημίχρονο, τα πήγαμε καλά. Η άμυνα ήταν ψηλά. Φαίνεται επικίνδυνο και ριψοκίνδυνο, αλλά δεν είναι. Δούλεψε. Στο τέλος, κάναμε τις σωστές αλλαγές στο ημίχρονο. Οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Οι παίκτες έδειξαν την ποιότητά τους μπροστά στο τέρμα. Όλοι ήξεραν τι να κάνουν, στην άμυνα και στην επίθεση. Πάντα λέω ότι μας αρέσει να βελτιωνόμαστε. Σήμερα δεν ήταν εύκολο, αλλά αμυνθήκαμε καλά. Πιστεύουμε στην ιδέα μας. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το τί είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο: «Κάναμε μια αλλαγή και πιέσαμε περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε περισσότερο έλεγχο της μπάλας. Αυτό τους είπα».

Για το ότι ήταν μια χαρούμενη εβδομάδα: «Πάντα το λέω, είμαι χαρούμενος που εργάζομαι στην Μπαρτσελόνα. Να ζω στη Βαρκελώνη. Είναι μια φανταστική δουλειά. Αισθάνομαι ευτυχισμένος. Κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι και είμαι περήφανος. Είμαι χαρούμενος για τον Ινάκι Πένια, ο οποίος τα πήγε καλά. Είναι σημαντικό να κρατάμε ένα καθαρό φύλλο αγώνα. Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το πανηγύρισαν στα αποδυτήρια, είναι ωραίο να το βλέπεις».

Για τη διατήρηση της γραμμής στην άμυνα: «Είναι το κλειδί, η άμυνα σε γραμμή. Δουλέψαμε πολύ σκληρά πάνω σε αυτό. Είναι σημαντικό για μένα να αμύνομαι με την μπάλα. Δεν μπορούσαμε να τους αφήσουμε χώρο».

Για τη σημασία της νίκης αυτής: «Κοιτάζω πάντα τη δουλειά της ομάδας, και αν τηρούμε το σχέδιό μας, έχει δουλέψει. Ήμασταν επίσης πολύ καλοί στην άμυνα. Είμαι ευχαριστημένος με αυτό που έχουμε πετύχει, δεν κοιτάζω τι συνέβη στο παρελθόν. Οι οπαδοί μας βοήθησαν πολύ τις τελευταίες εβδομάδες».

Για τον Λεβαντόφσκι: «Έπρεπε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα όπου όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Μπορούμε να γιορτάσουμε αυτή τη νίκη, τους δίνω δύο ημέρες ξεκούρασης, αφού αναρρώσουν. Και μετά θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Εσπανιόλ. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που ακολουθεί».

Για την αλλαγή συστήματος: «Κάθε αγώνας και αντίπαλος είναι διαφορετικοί και γίνονται προσαρμογές. Όλοι δουλεύουμε στην άμυνα, και το κάνουμε πάντα. Οι τέσσερις πίσω και ο Πένια έκαναν σπουδαία δουλειά. Έχουμε καλά συναισθήματα».

Για τη σύγκρουση με τον Αντσελότι: «Δεν το έχω δει. Έχω μιλήσει μαζί του, αλλά είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Πανηγυρίσαμε το γκολ. Είμαστε αρκετά ενήλικες για να μιλάμε γι’ αυτά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από