Το «φλίκι- φλάκα» έγραψε ιστορία στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (vid+pics)

Το «φλίκι- φλάκα» έγραψε ιστορία στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (vid+pics)

Η επικράτηση της Μπάρτσα στο Μπερναμπέου ήταν καθολική

Από το «τίκα τάκα» στο «φλίκι-φλάκα», η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να εξελίσσεται, να εκπλήσσει και να μαγεύει με ιστορικές επιδόσεις από τον Χάνσι Φλικ και τον Λαμίν Γιαμάλ και να υψώνει τείχη στα φιλόδοξα σχέδια της Ρεάλ που ήθελε να ισοφαρίσει χθες στο Μπερναμπέου το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα.

Με ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο οι Μπλαουγκράνα επικράτησαν με το εμφατικό 0-4 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου επί της κατόχου της Λα Λίγκα και του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, σκορ που θα μπορούσε εύκολα να ήταν 0-5 ή 0-6, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ξεπεράσουν το ρεκόρ του 0-5 επί εποχής Γιόχαν Κρόιφ, το 1974. Διέκοψαν έτσι το σερί 42 αγώνων χωρίς ήττα της Ρεάλ στη Λα Λίγκα, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφο το δικό τους ρεκόρ με 43 ματς.

Τελευταία φορά που η Μπάρτσα είχε νικήσει ξανά με 0-4 στο παλάτι της Βασίλισσας ήταν τον Μάρτιο του 2022, ενώ το προηγούμενο clasico πέτυχε τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν στις 7 Ιουνίου 1959 στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου εκείνης της χρονιάς.
Η επικράτηση της Μπάρτσα στο clasico νο.189 στη Λα Λίγκα ήταν καθολική και άψογα σχεδιασμένη από τον Χάνσι Φλικ ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που κερδίζει το πρώτο του clasico εκτός έδρας. Ο πρώτος ήταν ο Αυστριακός Τζακ Ντόμπι (το πραγματικό του όνομα ήταν Ρίτσαρντ Κον) ο οποίος είχε νικήσει με 1-5 το 1926.

Τα αγωνιστικά στοιχεία του «φλίκι φλάκα» που υποχρέωσαν τη Βασίλισσα σε υπόκλιση στους Μπλαουγκράνα ήταν πίεση ψηλά, εξουδετέρωση των Βινίσιους, Εμπαπέ, πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή από τους Κασαδό και Πέδρι, και την τριάδα Γιαμάλ-Ραφίνια-Λεβαντόφσκι να πετάει φωτιές στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι παίκτες της Ρεάλ άρχισαν να αφήνουν χώρους ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα γκολ.

Ο τερματοφύλακας Ινιάκι Πένια εξήγησε πως ήταν απαίτηση του Φλικ η πίεση πολύ ψηλά, μια αγωνιστική προσέγγιση ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως σημείωσε, η οποία ωστόσο απέδωσε καρπούς.

Ο Λεβαντόφσκι πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (54’-56’) και έφτασε τα 14 σε 11 αγώνες, ενώ έγινε ο τέταρτος γηραιότερος που πετυχαίνει δύο τέρματα σε clasico (36 ετών και 66 ημερών) μετά τους Πούσκας (36 ετών και 257 ημερών) και Ντι Στέφανο (36 ετών και 88 ετών).

Ο Λαμίν Γιαμάλ που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Πολωνό χθες στο Μπερναμπέου έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε clasico σε ηλικία 17 ετών και 105 ημερών, κλέβοντας το ρεκόρ από τον συμπαίκτη του Ανσού Φάτι (17 ετών και 359 ημερών). Πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στις 28 Οκτωβρίου είχε γίνει ο νεότερος που αγωνίστηκε σε clasico, σε ηλικία 16 ετών και 107 ημερών.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με μια εντυπωσιακή λόμπα του Ραφίνια τον οποίον ο Βάθκεθ δεν μπορούσε ούτε τη φανέλα να του τραβήξει.

Η επικράτηση της Μπάρτσα ήταν καθολική, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο οι τρεις αποκρούσεις του Ινιάκι Πένια σε τετ-α-τετ με τον Εμπαπέ.

Σχεδόν άφαντος ο Βινίσιους, λίγες ώρες πριν αναδειχτεί νικητής της Χρυσής Μπάλας, ενώ αόρατος ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Η Μπάρτσα πλέον βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά από τη μεγάλη αντίπαλο στη βαθμολογία της Λα Λίγκα και θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ