Βαλένθια – Λας Πάλμας 2-3: Θρίαμβος στο «Μεστάγια« στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ…

Η Λας Πάλμας που δεν είχε νίκη στο πρωτάθλημα πέρασε με 3-2 από το «Μεστάγια» επί της Βαλένθια την οποία άφησε στην τελευταία θέση της La Liga. Ονειρικό ντεμπούτο για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Η Λας Πάλμας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των ουραγών της La Liga με τη Βαλένθια, ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής. Στο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους, οι φιλοξενούμενοι, που δεν είχαν πανηγυρίσει ακόμη τρίποντο στο πρωτάθλημα, επικράτησαν με 3-2 των «νυχτερίδων» και τους άφησαν στην τελευταία θέση (σε ισοβαθμία).

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Βαλένθια καθώς στο 11′ κέρδισε πέναλτι και ο Πεπέλου εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Στο 15ο λεπτό ο Σίλεσεν είπε όχι σε σουτ του Γκόμεθ και στην επόμενη φάση σταμάτησε το πλασέ του Πεπελού ενώ στο 24′ έσωσε και σε σουτ του Κορέια από αριστερά.

Διαβάστε επίσης: Ο πάγκος του Ολυμπιακού, η απόφαση που μετάνιωσε ο Μεντιλίμπαρ, οι έτοιμοι Ζέλσον, Γουίλιαν και η προπόνηση στο… Μάλμε

Στο 40’ ήταν η σειρά του Μαμαρντασβίλι να πει όχι σε σουτ του Φάμπιο Σίλβα ενώ στο 43′ ο Γεωργιανός απέκρουσε και το σουτ του Γιανουζάι, αλλά στην επαναφορά ο Μουνιόθ πλάσαρε από κοντά για το 1-1. Στο 53΄ήρθε η ανατροπή όταν ο Καμπάνια κατέβασε, έστρωσε στον Σίλβα κι εκείνος πλάσαρε για το 1-2.

Στο 55′ ο Μαμαρντασβίλι είπε όχι σε σουτ του Κίριαν και στο 68′ η Βαλένθια έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πεπελού. Στο 84′ ο ΜακΜπέρνι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μοέιρο πλάσαρε από το πέναλτι για το 1-3, με τη Βαλένθια να μειώνει στο τελικό 2-3 με κεφαλιά του Τάρεγκα στις καθυστερήσεις.

Βαλένθια: Μαμαρντασβίλι, Τάρεγκα, Μοσκέρα, Κορέια (74΄Φουλκιέ), Αμπάχας (65’ Γκαγιά), Κανός (54’ Ντιέγκο Λόπεθ), Πεπελού, Μπαρενετσέα (54’ Αλμέιδα), Ριόχα, Ντάνι Γκόμεθ (74’ Γκέρα), Ντούρο.

Λας Πάλμας: Σίλεσεν, Μουνιόθ (73’ Χέρτσογκ), ΜακΚένα, Καμπάνια (58’ Χάβι Μουνιόθ), Σουάρεθ, Βίτι Ροθάδα (73’ Μπενίτο Ραμίρεθ), Κίριαν Ροντριγκεθ, Γιανουζάι (65’ ΜακΜπέρνι), Μολέιρο, Εσούγο, Φάμπιο Σίλβα (65’ Καρδόνα)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της La Liga:

Αλαβές-Βαγιαδολίδ 2-3

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 4-1

Οσασούνα-Μπέτις 1-2

Τζιρόνα-Σοσιεδάδ 0-1

Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Μαγιόρκα-Ράγιο Βαγεκάνο 1-0

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεγανές 3-1

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 1-1

Μπαρτσελόνα-Σεβίλη 5-1

Βαλένθια-Λας Πάλμας 2-3

Η βαθμολογία της La Liga:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από