Η «απογείωση» του Ραφίνια στην Βαρκελώνη – Το περιβραχιόνιο και η στήριξη από τον Φλικ

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είναι στα πάνω του και υπάρχει εξήγηση...

Η Μπαρτσελόνα έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με την φετινή της πορεία στην La Liga καθώς η ομάδα της Βαρκελώνης δείχνει πανέτοιμη να διαψεύσει, πανηγυρικά μάλιστα, τις προβλέψεις που την ήθελαν να μην έχει τύχη στο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Τα οικονομικά προβλήματα του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την μεταγραφή του Κίλιαν Εμπαπέ στην Ρεάλ Μαδρίτης, είχαν δημιουργήσει ένα σκηνικό απαισιοδοξίας στην Καταλωνία αλλά όλα αυτά φαίνεται ν’ ανήκουν στο παρελθόν.

Διαβάστε επίσης: Χαβιέρ Ριμπάλτα: Έρχεται στην ΑΕΚ για να τα αλλάξει όλα

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να ισχυριστεί κάποιος ότι η Μπάρτσα έχει περισσότερες πιθανότητες από την Ρεάλ στην «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο η πορεία των «μπλαουγκράνα» είναι εξαιρετική και όλα πλέον είναι ανοιχτά.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας της Μπάρτσα είναι δίχως άλλο ο Ραφίνια, καθώς ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός της ισπανικής ομάδας είναι με το πόδι στο… γκάζι από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ραφίνια, ο οποίος φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μπαρτσελόνα είναι εκπληκτικός κι έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα της Βαρκελώνης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στα πρώτα εννιά παιχνίδια της La Liga έχει πετύχει έξι γκολ ενώ έχει δώσει και έξι ασίστ (οι δύο εξ αυτών στο χθεσινό ματς απέναντι στην Αλαβές) κάνοντας την διαφορά για τους Καταλανούς.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος είναι «όλα τα λεφτά» για την Μπαρτσελόνα την φετινή σεζόν και τα μέσα ενημέρωσης στην Βαρκελώνη έχουν την εξήγηση.

Τα σχετικά λοιπόν ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο προπονητής των Καταλανών, Χανς Φλικ είναι αυτός που «απογείωσε» τον Ραφίνια με δύο σημαντικές κινήσεις.

Η μία έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών, με την μπάλα να περνάει πολύ από τα δύο άκρα της επίθεσης, εκεί που η Μπάρτσα έχει Ραφίνια και Γιαμάλ.

Κι όσο για την δεύτερη; Ο Ραφίνια είναι ο αρχηγός της Μπάρτσα και ο Φλικ στήριξε πολύ τον παίκτη του σε αυτή τη διαδικασία.

Ο λατινοαμερικάνος άσος της Μπαρτσελόνα καταλαβαίνει την ευθύνη που έχει φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού κι αυτό άλλωστε επισήμανε με τις δηλώσεις του ο Γερμανός τεχνικός των «μπλαυγκράνα» μετά το ματς με την Αλαβές.

«Ο Ραφίνια καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μπαρτσελόνα. Είναι μεγάλη υπόθεση γι’ αυτόν και το λέει. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη που μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Σήμερα μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε πολλά σημαντικά πράγματα για την ομάδα και μας βοήθησε πολύ να φτάσουμε στη νίκη», ήταν τα λόγια του Φλικ.

Ο Ραφίνια, ο οποίος δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι μετά τους πρώτους έξι μήνες στην Βαρκελώνη σκέφτηκε να φύγει από την Μπάρτσα, είναι τώρα ο αρχηγός και ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα».

Η αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον 27χρονο άσο καθώς δέχθηκε σκληρή κριτική από τους οπαδούς της ομάδας αλλά και τον ισπανικό Τύπο, αλλά αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Οι Καταλανοί είχαν πληρώσει περίπου 45 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2022 για να πάρουν τον λατινοαμερικάνο άσο από την Λιντς και τώρα τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου αναφέρουν πως η Μπαρτσελόνα θ’ απαιτούσε τουλάχιστον τα διπλά, για να παραχωρήσει τον παίκτη.

Ο Ραφίνια είναι στα «πάνω» του στην Μπάρτσα και στην Βραζιλία αισιοδοξούν ότι θα καταφέρει να βοηθήσει πολύ και την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από