Ο Φλικ «έπιασε» Βαλβέρδε και Μαρτίνο

Ο Φλικ «έπιασε» Βαλβέρδε και Μαρτίνο

Οι εφτά νίκες στα ισάριθμα ματς της La Liga βάζουν τον Χανς Φλικ σ' ένα κλειστό κλαμπ...

Η Μπαρτσελόνα είναι «σεληνιασμένη» στο ξεκίνημα της φετινής La Liga με την ομάδα της Βαρκελώνης να μετρά εφτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος.

Χθες βράδυ οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν δύσκολα της Χετάφε με 1-0, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 19’.

Διαβάστε επίσης: Το είπε και το έκανε ο Μεντιλίμπαρ: Άλλος Ολυμπιακός στο Groupama Stadium (pic)

Οι Καταλανοί φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο (21 βαθμούς μετά από εφτά αγωνιστικές) και δεν χωρά αμφιβολία πως ο προπονητής της Μπάρτσα, Χανς Φλικ έχει σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία των «μπλαουγκράνα».

Όλοι στην Βαρκελώνη «πίνουν νερό» στο όνομα του Φλικ και ο Γερμανός προπονητής απολαμβάνει μια εντυπωσιακή περίοδο στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Η νίκη της Μπάρτσα επί της Χετάφε ήταν όπως προαναφέραμε η έβδομη στις εφτά πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος και ο Φλικ ισοφάρισε ένα ρεκόρ που είχαν δύο άλλοι προπονητές της ομάδας της Καταλωνίας.

Ο λόγος για τον Χεράρδο Μαρτίνο και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι είχαν επίσης εφτά νίκες στα εφτά πρώτα παιχνίδια τους με την Μπαρτσελόνα, το 2013 και το 2017.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο Φλικ θέλει στο επόμενο ματς της Μπάρτσα με την Οσασούνα να φτάσει τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά αν κρίνει κάποιος από την αγωνιστική φόρμα της Οσασούνα η αποστολή των «μπλαουγκράνα» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Φλικ έχει «τρελάνει» τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, καθώς δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αλλά και το ωραίο θέαμα που προσφέρει η ομάδα της Βαρκελώνης.

Οι Καταλανοί παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο, πετυχαίνουν πολλά γκολ κι αυτό βέβαια αρέσει στον κόσμο.

Μετά από εφτά παιχνίδια στην La Liga η Μπάρτσα έχει πετύχει 23 γκολ κι έχει δεχθεί μόλις πέντε, δείγμα κι αυτό της φιλοσοφίας του Φλικ.

Ο Γερμανός προπονητής αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και η Μπαρτσελόνα του δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσει το πλάνο του, με παίκτες όπως ο Γιαμάλ, ο Λεβαντόφσκι, ο Ραφίνια και ο Όλμο.

Θυμίζουμε πως η Μπάρτσα έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, Ρεάλ Μαδρίτης (21 έναντι 17).

Οι Μαδριλένοι βρίσκοται τέσσερις πόντους πίσω γιατί έχουν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς.

Η Αθλέτικ έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα στα εφτά πρώτα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ