Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Νάβας: «Δεν μπορώ άλλο…»

Ο Χεσούς Νάβας με σχετικό του μήνυμα αποκάλυψε πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος του χρόνου.

Τέλος σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα θα βάλει σε λίγο διάστημα ο Χεσούς Νάβας, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2024.

Ο Ισπανός μπακ-χαφ με σχετικό του μήνυμα ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο, αφού το σώμα του δεν μπορεί να ακολουθήσει πλέον τους τρελούς ρυθμούς του ποδοσφαίρου.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με τη Μάντσεστερ Σίτι, δύο Europa League και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ με τη Σεβίλλη, ενώ σε εθνικό επίπεδο έχει δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Ισπανίας.

Με την ομάδα της Ανδαλουσίας έχει παίξει σε 692 ματς, μετρώντας 38 γκολ και 119 ασίστ. Παράλληλα είχε γράψει 183 συμμετοχές με τη Σίτι.

Η δήλωση του Χεσούς Νάβας:

«Δε μπορώ άλλο… Το έχω αποφασίσει. Την περασμένη εβδομάδα για δυο ημέρες δεν μπορούσα να περπατήσω. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, το ξέρω ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Πήρα αυτή την απόφαση γιατί είναι κάτι το φυσιολογικό.

Όλοι με γνωρίζουν, μου αρέσει να γυμνάζομαι αλλά γίνεται ολοένα πιο περίπλοκο και δεν θέλω αύριο να μην μπορώ να παίξω με τα παιδιά μου. Τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσα να περπατήσω, να είμαι με τους συμπαίκτες μου.

Ακόμα και όταν φύγω, θα νιώθουν την παρουσία μου. Δεν μιλάω συχνά αλλά νομίζω ότι η παρακαταθήκη μου είναι ότι τα έδινα όλα, σε κάθε προπόνηση. Και αυτό θα το θυμούνται άπαντες. Έδωσα τα πάντα στην καριέρα μου.

Προπονούμουν για 20 χρόνια, ακόμα και αν πονούσα. Αν έκαναν προπόνηση οι συμπαίκτες μου, έπρεπε να κάνω και εγώ. Με πονάει το να περάσει μια ημέρα και να μην κάνω προπόνηση, σίγουρα θα το αναπληρώσω όλο αυτό με το να κάνω ποδήλατο στο μέλλον»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από