Λαμίν Γιαμάλ: You are so…golden (vid)

Λαμίν Γιαμάλ: You are so…golden (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μόλις στα 17 του, ετοιμάζεται να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και να πάρει στις... πλάτες του τον σύλλογο για τα επόμενα χρόνια.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα επιθυμεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Λαμίν Γιαμάλ και να τον «δέσει» για πάντα στο Κάμπ Νου.

Η MARCA έχοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ, ενημερώνει πως η διοίκηση των Καταλανών επιθυμεί διακαώς να επεκτείνει το συμβόλαιο του 17χρονου εξτρέμ. Η τρέχουσα συμφωνία με τον Γιαμάλ ισχύει μέχρι το 2026, ενώ η πρόταση που πρόκειται να του γίνει το επόμενο καλοκαίρι θα έχει διάρκεια έως το 2030. Μέχρι τότε ο Λαμίν θα έχει ενηλικιωθεί και οι απολαβές του θα φτάσουν στα… ουράνια!

Πρώτο μέλημα της διοίκησης Λαπόρτα είναι το «χρυσό» αυτό συμβόλαιο, και αν μη τι άλλο συμπαραστάτης σε όλη την προσπάθεια είναι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, καθώς στις δηλώσεις του είναι ξεκάθαρος λέγοντας ότι θέλει να μείνει για πάντα στους «μπλαουγκράνα», γράφοντας έτσι τη νέα χρυσή εποχή τους, αλλά και εκτοξεύοντας την καριέρα του.

Έπειτα από την διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, η ομάδα του Χάνσι Φλικ, συνέχισε σε υψηλές ταχύτητες στην προσπάθειά της να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα Ισπανίας… και όχι μόνο. Ο εκτός έδρας αγώνας, απέναντι στη Χιρόνα έληξε 4-1 με άπλετη ποιότητα από τους παίκτες της Μπάρτσα.

Με αυτό το διπλό έκανε το 5/5 και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της κατάταξης της La Liga. Πρωταγωνιστής της αγωνιστικής, φυσικά και ήταν ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο νεαρός εξτρέμ με δυο γκολ, αλλά και με ορισμένες περίτεχνες ενέργειες, ήταν ο super star της βραδιάς. Έτσι, όπως είναι λογικό, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου βλέπουν στο πρόσωπο του Ισπανού αστέρα, το άστρο που θα οδηγήσει ξανά τους Μπλαουγκράνα στην κορυφή και σε μια νέα πετυχημένη σεζόν!

Κάτι ανάλογο υποστήριξε και ο τεχνικός της Χιρόνα, Μίτσελ, εκθειάζοντας τον 17χρονο στις δηλώσεις του όπου ανέφερε: «Ο Λαμίν είναι ένας παράγοντας που κάνει τη διαφορά. Για μένα είναι ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στα 17 του χρόνια. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μετά τον Μέσι θα ερχόταν άλλος, αλλά ελπίζω ότι ο Λαμίν θα συνεχίσει να βελτιώνεται γιατί είναι παίκτης που μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο»

Με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας στη La Liga ο Γιαμάλ μετρά μέχρι πρότινος: 8 γκολ και 11 ασίστ, έχοντας καταγράψει 42 συμμετοχές.

Επιμέλεια: Χριστίνα Κουλουκούρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ