Απάντησε στον Βινίσιους η Κυβέρνηση της Ισπανίας: Ο« σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας»

Απάντησε στον Βινίσιους η Κυβέρνηση της Ισπανίας: Ο« σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας»

Συνεχίζεται το σίριαλ μετά τις δηλώσεις του Βινίσιους, που αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Ισπανίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 λόγω ρατσισμού στα γήπεδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, τόνισε «ότι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA της χώρας μας», απαντώντας στις δηλώσεις του Βραζιλιάνου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Ισπανίας να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 λόγω ρατσισμού στα γήπεδα.

«Το μόνο πράγμα που έχω να πω είναι ότι η χώρα μας είναι μια χώρα όπου ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι μέρος του DNA μας και, ως εκ τούτου, η αποτελεσματική και άμεση καταπολέμησή μας ενάντια σε κάθε συμπεριφορά που εισάγει διακρίσεις», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου παίκτη.

Διαβάστε επίσης: Οι δυο καλύτερες «μεταγραφές»…

Ο υπουργός τόνισε ότι η καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους γενικότερα, αλλά και στον αθλητικό τομέα, είναι μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και «προφανώς» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Μαρλάσκα υπενθύμισε ότι έχει ήδη παρουσιαστεί το σχέδιο για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους, το οποίο έχει παρασχεθεί με περισσότερους πόρους και η συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά με την Εισαγγελία Εγκλημάτων Μίσους και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

«Στον τομέα του αθλητισμού ανησυχούμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη νέα οδηγία που εξέδωσε ο Υπουργός Ασφαλείας για να διευκρινιστεί περαιτέρω ο ρόλος του συντονιστή ασφαλείας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», δήλωσε.

Ο Βινίσιους σε συνέντευξή του στο CNN, ζήτησε να αφαιρεθεί η διοργάνωση από τη χώρα «αν η κατάσταση του ρατσισμού δεν αλλάξει». Χθες επίσης ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα, υπερασπίστηκε την Ισπανία και τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 και ζήτησε ο παίκτης να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση, καθώς θεωρεί ότι έκανε λάθος στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ