Βινίσιους: «Αν η κατάσταση με τον ρατσισμό στην Ισπανία δεν αλλάξει πριν το 2030, το Μουντιάλ θα πρέπει να μεταφερθεί»

Βινίσιους: «Αν η κατάσταση με τον ρατσισμό στην Ισπανία δεν αλλάξει πριν το 2030, το Μουντιάλ θα πρέπει να μεταφερθεί»

Το ζήτημα του ρατσισμού έθιξε σε συνέντευξή του στο CNN ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ

Ο Βινίσιους Τζούνιορ μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς στα ισπανικά γήπεδα αλλά και την κοινωνία γενικότερα και τις συνέδεσε με το Μουντιάλ του 2030 το οποίο θα συνδιοργανώσουν η Ισπανία, η Πορτογαλία και το Μαρόκο.

Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης υπογράμμισε πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει αλλάξει χώρα διεξαγωγής.

Διαβάστε επίσης: Κριστιάνα Γκονσάλβες: Η πανέμορφη σύζυγος του Ολιβέιρα και η απίθανη αιτία γνωριμίας τους (pics)

«Ελπίζω η Ισπανία να εξελιχθεί και να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι να προσβάλλεις κάποιον λόγω του χρώματος του δέρματός του. Έχουμε πολλά περιθώρια εξέλιξης μέχρι το 2030. Ελπίζω, λοιπόν, ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να καταλάβει πόσο σοβαρό είναι να προσβάλλεις κάποιον λόγω του χρώματος του δέρματός του, γιατί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν μέχρι το 2030, νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τον τόπο διεξαγωγής (του Μουντιάλ), γιατί αν ο παίκτης δεν αισθάνεται άνετα και δεν αισθάνεται ασφαλής παίζοντας σε μια χώρα όπου μπορεί να υποστεί ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο», ήταν τα λόγια του Βινίσιους, ο οποίος πρότεινε τον εαυτό του ως μέσο επίλυσης του προβλήματος:

«Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία, η πλειοψηφία, που δεν είναι ρατσιστές. Μια μικρή ομάδα είναι, η οποία καταλήγει να επηρεάζει την εικόνα μιας χώρας στην οποία είναι πολύ καλό να ζει κανείς. Μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αγαπώ την Ισπανία, έχοντας τις καλύτερες συνθήκες για να ζω εδώ με την οικογένειά μου. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω, έχουν ήδη εξελιχθεί μέχρι τώρα, αλλά μπορούν να εξελιχθούν πολύ περισσότερο και μέχρι το 2030, οι περιπτώσεις ρατσιστών και ρατσισμού μπορούν και πρέπει να μειωθούν».

«Συχνά μιλάμε γι’ αυτό στο σύλλογο. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι παίκτες είπαν ότι αν συμβεί αυτό, την επόμενη φορά θα πρέπει όλοι να φύγουμε από το γήπεδο, ώστε όλοι αυτοί που μας προσέβαλαν να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο», τόνισε ο αστέρας της Σελεσάο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ