Αυτός είναι ο «εκλεκτός» για τον πάγκο της Σεβίλλης

Αυτός είναι ο «εκλεκτός» για τον πάγκο της Σεβίλλης

Η Σεβίλλη βρήκε τον αντικαταστάτη του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες για τον πάγκο της.

Η Σεβίλλη επιβεβαίωσε τη συνεργασία της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον πρώην προπονητή της Λας Πάλμας Χαβιέρ Γκαρθία Πιμιέντα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Το διοικητικό συμβούλιο επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Καταλανό τεχνικό, ο οποίος θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες με στοίχημα τη ριζική αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού των Ανδαλουσιανών.

Διαβάστε επίσης: H UEFA έχει 4 διασυλλογικές διοργανώσεις – 2 κατέκτησε ο Ολυμπιακός και σκοπεύει να επανέλθει

«Η Σεβίλλη έφτασε σε συμφωνία με τον Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθία Πιμιέντα (Βαρκελώνη, 3 Αυγούστου 1974) για να γίνει προπονητής της πρώτης ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το δεύτερο έτος του συμβολαίου θα εξαρτηθεί από την επίτευξη μιας σειράς στόχων.

Η προπονητική καριέρα του σε επίπεδο ανδρικών ομάδων στη La Liga είναι σύντομη, καθώς ξεκίνησε μόλις περί τα τέλη Ιανουαρίου το 2022. Τότε τον κάλεσε η Λας Πάλμας που έπαιζε στη Β΄ κατηγορία. Αφού έχασε την άνοδο στα πλέι οφ, την επόμενη σεζόν οδήγησε τους «Νησιώτες» στα σαλόνια της ισπανικής Λίγκας και κατάφερε να τους διατηρήσει εκεί.

Όσον αφορά την καριέρα του ως παίκτης, πέρασε από όλες τις ομάδες Νέων της Μπαρτσελόνα μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του, το 1995-96, στην πρώτη κατηγορία. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στη νεοφώτιστη Εξτρεμαδούρα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον έκανε να επιστρέψει στην εφεδρική ομάδα, με την οποία θα πετύχαινε την άνοδο στη Β’ Κατηγορία το 1997/98.

Αφού έφυγε από την «Μπάρτσα», θα έκλεινε το ταξίδι του φορώντας τις φανέλες των Φιγκουέρες, Οσπιταλέτ και Σαντ Αντρέου, όπου και κρέμασε τα παπούτσια του το 2004, σε ηλικία μόλις 29 ετών. Ήταν επίσης διεθνής με την Εθνική Παίδων (Κ16) της Ισπανίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ