Λας Πάλμας – Χιρόνα 0-2: «Κούνησαν» σεντόνι στις Κανάριες Νήσους οι Καταλανοί

Λας Πάλμας – Χιρόνα 0-2: «Κούνησαν» σεντόνι στις Κανάριες Νήσους οι Καταλανοί

Η Χιρόνα νίκησε με 2-0 στην έδρα της Λας Πάλμας και ουσιαστικά εξασφάλισε την έξοδό της στο Champions League για πρώτη φορά την ιστορία της.

Την παρθενική πρόκρισή της στο Champions League «κλείδωσε» ουσιαστικά η Χιρόνα, πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η καταλανική ομάδα επικράτησε με 2-0 της Λας Πάλμας στα Κανάρια για την 33η αγωνιστική της La Liga και διατηρεί διαφορά ασφαλείας από Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπιλμπάο, που το βράδυ παίζουν «τελικό» για την τέταρτη θέση, ενώ παράλληλα ανέβηκε προσωρινά δεύτερη, μπροστά από την Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε επίσης: Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2: Γκέλα στο Λονδίνο και… τέλος το πρωτάθλημα

Το χαρακτηριστικό του ματς ήταν ότι υποδείχθηκαν τρία πέναλτι, από τα οποία χάθηκαν τα δύο! Μόλις στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι (που συμπλήρωσαν έξι διαδοχικές ήττες) είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά ο Γκασανίγκα απέκρουσε το πέναλτι του Σάντρο Ραμίρεθ.

Στο 26′ ήταν η σειρά της Χιρόνα να κερδίσει την «εσχάτη των ποινών», ο Ντόβμπικ νικήθηκε από τον Βαγές, αλλά στην επαναφορά ο Νταβίντ Λόπεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τρίτο πέναλτι ήταν και το… τυχερό, με τον Ντόβμπικ αυτή τη φορά να ευστοχεί στο 57′ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Λας Πάλμας: Βαγές, Σουάρες (63′ Μουνίρ Ελ Χαντάντι), Κόκο, Μαρμόλ, Σινκγκράβεν (63′ Σέρχι Καρντόνα), Μάρβιν, Μουνιόθ (81′ Ραμίρες), Περόνε (78′ Γκονζάλες), Ροντρίγκες, Μολέιρο, Σάντρο Ραμίρες (63′ Μαρκ Καρντόνα)

Χιρόνα: Γκασανίγκα, Έρικ Γκαρθία, Νταβίντ Λόπες, Μπλιντ, Γκουτιέρες, Χερέρα (89′ Μαρτίνεθ), Αλέις Γκαρθία, Μαρτίν (89′ Σολίς), Κόουτο (70′ Τσιγκάνκοφ), Σάβιο (80′ Τόρε), Ντόβμπικ (70′ Πόρτου)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ