Η Μασία κάνει ακόμη θαύματα: Τα απίθανα επιτεύγματα του 16χρονου Γιαμάλ που γράφει ιστορία (vid)

Η Μασία κάνει ακόμη θαύματα: Τα απίθανα επιτεύγματα του 16χρονου Γιαμάλ που γράφει ιστορία (vid)

Ο Λαμίν Γιαμάλ σκόραρε στη χθεσινή ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα (2-2) και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga. Βέβαια ο 16χρονος Ισπανός έχει καταρρίψει άλλα τέσσερα ρεκόρ και το «10» σας τα παρουσιάζει ένα ένα.

Η χθεσινή ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα (2-2) επισκίασε την ιστορική βραδιά του Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga. Αυτό το γεγονός, όμως, δεν μπορεί να επισκιάσει και τα υπόλοιπα ρεκόρ που έχει «σπάσει» το αστέρι των μπλαουγκράνα το οποίο συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Η διοίκηση της καταλανικής ομάδας φρόντισε να προσφέρει στο προϊόν της La Masia νέο συμβόλαιο μέχρι το 2026 με ρήτρα που φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Και πως να μην το κάνει, αφού ο 16χρονος Ισπανός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Διαβάστε επίσης: Έντονη φημολογία για Ρούμπιο και Μπαρτσελόνα

Αν πάρουμε χρονικά τα πράγματα θα καταλάβουμε ότι ο Τσάβι χρησιμοποίησε τον Γιαμάλ (15 ετών και 9 μηνών) για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο κόντρα στην Μπέτις. Ο νεαρός σταρ πέρασε στο γήπεδο στο 83ο λεπτό γνωρίζοντας την αποθέωση των οπαδών της Μπαρτσελόνα έχοντας γίνει ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με τη φανέλα των μπλαουγκράνα. Μάλιστα ο Γκάβι ήταν ο, μέχρι, τότε, κάτοχος του ρεκόρ έχοντας αγωνιστεί σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 7 ημερών.

Οι εμφανίσεις έπεισαν τον Ντε Λα Φουέντε να τον καλέσουν στην Εθνική Ισπανίας και κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με τους «φούρια ρόχα» στον αγώνα των προκριματικών του Euro 2024 κόντρα στην Γεωργία. Στο ίδιο ματς «έσπασε» δύο ρεκόρ! Το πρώτο ήταν του νεότερου παίκτη που αγωνίζεται με την Εθνική Ισπανίας αλλά και του νεότερου σκόρερ με τα χρώματα της χώρας του όταν σκόραρε στο 74′ για να διαμορφώσει το τελικό 1-7.

Ο Γιαμάλ δεν σταμάτησε εκεί και με το χθεσινό γκολ κόντρα στη Γρανάδα έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας αλλά και της La Liga.

Απ’ ότι καταλαβαίνουμε βάσει αυτών που έχει πράξει μέχρι στιγμής δεν μιλάμε για μία τυχαία περίπτωση αλλά για ένα παιδί που φοράει ακόμη σιδεράκια και πηγαίνει στο Λύκειο θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον όταν ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Και ποιος ξέρεις… Ίσως έχουμε τον επόμενο Μέσι στη Βαρκελώνη και δεν το έχουμε συνηδειτοποιήσει ακόμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ