Εθνικός Πειραιώς – Άρης 0-1: «Καθάρισαν» με Νταρίντα οι «κίτρινοι»

Με το γκολ του Νταρίντα ο Άρης νίκησε με 1-0 τον αξιόμαχο Εθνικό στην Καλλιθέα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πρόκριση και για τον Βόλο με το 3-0 στην έδρα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης.

Θέση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος έκλεισε ο Άρης που επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο «Ελ Πάσο» χάρη σε ένα γκολ του Νταρίντα. Αν και τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ δύσκολα στους «κίτρινους» που γλίτωσαν από άσχημες καταστάσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν μπήκε καλά στο ματς και στο 25′ ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ερέρα. Τρία λεπτά μετά μάιστα ο Γεωργούσης σκόραρε, αλλά ο διαιτητής έδωσε οφσάιντ.

Διαβάστε επίσης: Όταν σου δίνει… λεμόνια

Σε αυτό το διάστημα οι «κίτρινοι» είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ζαμόρα και βρήκαν δίχτυα στο 31′. Ο Ντιαντί έκανε ωραία κίνηση και σουτ, ο Κούμπουλας έδιωξε και ο Νταρίντα με το ριμπάουντ έκανε το 0-1. Στο 39′ όμως ο Κουέστα έκανε μεγάλο λάθος, ο Γεωργούσης έκλεψε, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε και διόρθωσε την γκάφα του.

Στο 55′ ο Εθνικός είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Γεωργούση, όμως ο Κουέστα απέκρουσε. Ο Ζαμόρα έχασε δύο ευκαιρίες στη συνέχεια και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του ματς, με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση.

Εθνικός (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Χριστογιάννης (65’ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (65’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (65’ Νταούλιας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (65’ Φρίντεκ), Ζουλ (56’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Μανού Γκαρθία), Ντιαντί (56’ Σίστο), Σαβέριο, Ζαμόρα

Έυκολα στους «16» ο Βόλος

Στο άλλο παιχνίδι, που διεξήχθη την ίδια ώρα, ο Βόλος επικράτησε άνετα με 3-0 στην έδρα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης έχοντας στον πάγκο του τον υπηρεσιακό τεχνικό, Λευτέρη Καλογήρου. Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου σημειώθηκαν όλα τα γκολ. Από ασίστ του Ασεχνούν στο 10′ ο Κόσζτα έκανε το 0-1 και στο 28′ ο πρώτος είχε δοκάρι για δεύτερο γκολ. Το 0-2 ήρθε τελικά με τον Κόσζτα από νέα ασίστ του Ασεχνούν στο 40′ και δύο λεπτά μετά ο Δόσης με κεφαλιά από σέντρα του Βιγιαφάνες έγραψε το 0-3.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από