Χιμένεθ: «Ο τελικός θα πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου» (vid)

Χιμένεθ: «Ο τελικός θα πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου» (vid)

Ο Ισπανός τεχνικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έκρουσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Δικέφαλο, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να συμβεί το παραμικρό στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και θα πρέπει ο τελικός να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι οπαδοί της Ενωσης θα πρέπει να δώσουν ώθηση στους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να κερδίσουν και να κατακτήσου το πολυπόθητο τρόπαιο. Παράλληλα, ο Χιμένεθ ανέφερε ότι η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να μείνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει παρακάτω και να κατακτήσει ακόμα περισσότερους τίτλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι ο αυριανός θα είναι ο τρίτος του τελικός Κυπέλλου στην Ελλάδα: «Είναι η τρίτη φορά. Την πρώτη τα καταφέραμε, την δεύτερη όχι. Παίξαμε απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Την πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό, φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχαμε την τύχη να παίξουμε με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Φέτος φτάσαμε ως και εδώ θέλουμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος στο στρατόπεδο της Ενωσης για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:  «Αυτό που περιμένουμε είναι την ανταμοιβή για την δουλειά που έχουμε κάνει. Στον τελικό φτάνουν οι δύο ομάδες που πέρασαν τις προηγούμενες φάσεις και τώρα είναι η ώρα να το απολαύσουν. Είναι ένα παιχνίδι που κρίνει έναν τίτλο και πρέπει να το απολαύσουμε».

Για το αν υπάρχει φαβορί στον αυριανό τελικό: «Σε τελικό δεν μπορούμε να μιλάμε για φαβορί και ειδικά ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες».

Για τον ορισμό Ισπανού προπονητή, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπαρμπολάν: «Δεν ξέρω ακριβώς αν συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτό, να μπει ξένος διαιτητής στον τελικό του κυπέλλου. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι έρχεται ένας διεθνής διαιτητής με μεγάλη εμπειρία και θέλουμε όλοι να βγάλει το ματς χωρίς λάθη. Εχει σφυρίξει περισσότερα από 250 ματς στην Ισπανία, είναι καλός διαιτητής φαντάζομαι».

Για το γεγονός ότι ο Ισπανος διαιτητής φημίζεται για τις πολλές κάρτες που δείχνει στα παιχνίδια που σφυρίζει και το αν έχει δώσει ειδικές εντολές στου παίκτες του: «Αυτό που θα τους πω είναι να προσπαθήσουν να παίξουν καλά. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κανόνες και υπεύθυνος για να τηρούνται είναι οι διαιτητές. Μπορεί να υπάρξει φυσικά ένα ανθρώπινο λάθος, το κακό είναι όταν υπάρχει πρόθεση σε ένα λάθος».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ: «Σας ευχαριστώ πολύ γιατί για μια τέτοιους είδους ερώτηση είχαν προετοιμαστεί πνευματικά. Γιατί είμαστε εμείς με τις απαντήσεις μας και εσείς με τις ερωτήσεις μας που μπορούμε να ζεστάνουμε ή να χαλαρώσουμε το κλίμα. Και δυστυχώς σε τέτοιου είδους αγώνες όταν γίνεται κάτι δυσάρεστο, αυτοί που την πληρώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στις εξέδρες. Υπάρχουν κανόνες για εμάς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εμείς προστατευόμαστε από την αστυνομία. Αυτοί που είναι στις εξέδρες όμως δεν έχουν σημαντική προστασία. Και αυτό που σκέφτομαι και θέλω είναι όλος ο κόσμος να πάρει τα μέτρα του και να σκέφτεται την επόμενη μέρα, να μην πληγωθεί κανείς. Θα πρέπει να καταφέρουμε το αυριανό ματς να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, οι οπαδοί να επικεντρωθούν στο ποιος θα δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του και εμείς από την πλευρά μας να προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ