Ποιοι είναι οι νεαροί Λιάτσος, Τσέλιος, Χριστοφιλόπουλος και Αποστολόπουλος που επελέγησαν από τον Πέδρο Μαρτίνς για την αποστολή του Κυπέλλου.
Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να… βγάλει την υποχρέωση. Ο επαναληπτικός αγώνας του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, είναι τυπικής διαδικασίας. Το 3-0 του πρώτου γύρου δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του ποιος έχει προκριθεί. Από την άλλη, δίνει την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να… νοστιμίσει λίγο τα πράγματα. Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν έχουν πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, όπως ο Κάιπερς και ο Τιάγκο Σίλβα. Αλλά και δίνοντας την ευκαιρία σε κάποια από τα νέα παιδιά του συλλόγου, είτε να πάρουν το βάπτισμα του πυρός είτε να δείξουν στην ποιότητα και την εξέλιξή τους.
Από την αρχή της εβδομάδας ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε καλέσει και συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα, τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία των Πειραιωτών. Τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Χρήστο Λιάτσο, τον 18χρονο εξτρέμ Τάσο Τσέλιο, τον 17χρονο στόπερ Γιάννη Χριστοφιλόπουλο και τον «νέο Τσιμίκα», τον 18χρονο Σερραίο αριστερό μπακ, Απόστολο Αποστολόπουλο. Τέσσερα ταλέντα της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που περιμένουν να λάμψουν και ελπίζουν να πάρουν έστω λίγα λεπτά από τον Μαρτίνς.
Ας δούμε ποια είναι τα συγκεκριμένα παιδιά, από πού προέρχονται και τι τα χαρακτηρίζει…
Χρήστος Λιάτσος: Βρισκόμαστε στις 15 Ιανουαρίου 2020. Το ρολόι στο «Γ. Καραϊσκάκης» δείχνει το 67ο λεπτό. Η ταμπέλα σηκώνεται για να γίνει η 3η αλλαγή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλαμάτα (4-0). Εμφανίζεται το Νο. 27. Ο άγνωστος νεαρός παίρνει τη θέση Χριστοδουλόπουλου. Η ιστορία γράφεται. Ο Χρήστος Λιάτσος, εκείνη τη στιγμή έγινε ο 3ος νεότερος ποδοσφαιριστής που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών! Ο 17χρονος (1/9/2003) σήμερα Λιάτσος, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου, κυρίως ως «10άρι», ενώ μπορεί να παίξει και εξτρέμ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν την τεχνική του με του… Φορτούνη. Και όχι άδικα!
Τάσος Τσέλιος: Ο Γιώργος Σαββίδης τον έχει χαρακτηρίσει wonderkid. Ο ΠΑΟΚ είχε επενδύσει στο ταλέντο του. Αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κερδίσει. Και φέτος δείχνει τι μπορεί να κάνει. Στις 7 συμμετοχές που πρόλαβε να έχει με την Κ19, πριν τη διακοπή, μέτρησε 3 γκολ, 3 ασίστ και αποτέλεσε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα. Αν και ξεκίνησε «10άρι», εξελίχθηκε σε έναν δαιμόνιο εξτρέμ, με τρομερή έφεση στο γκολ και στη δημιουργία. Στα 18 του (14/10/2002), έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνς, καθώς είναι σχεδόν μόνιμος στις κλήσεις της πρώτης ομάδας.
Γιάννης Χριστοφιλόπουλος: Αποτελεί καλοκαιρινή μεταγραφή της ακαδημίας. Ο 17χρονος (17/07/2003) κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Εχει ύψος 1.86 μ. έχει και τα δύο πόδια «καλά», είναι γρήγορος, με καλή τεχνική και αποτελούσε στόχο του Ολυμπιακού από πέρυσι. Εως τώρα έχει 4 συμμετοχές στην ομάδα Κ19. Ωστόσο, είναι μόνιμος στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την πρώτη ομάδα. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να διακρίνει ταλέντο και προοπτική στον νεαρό στόπερ και να μην το κρύβει. Είναι η δεύτερη φορά που τον επιλέγει για αγώνα, μετά το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Απόστολος Αποστολόπουλος: Ο Ολυμπιακός έκανε μια σημαντική επένδυση το καλοκαίρι, καθώς πρόλαβε όλες τις άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν να τον αποκτήσουν και τον ενέταξε στο δυναμικό του. Ο 18χρονος (11/12/2002) αριστερός μπακ, αποτελεί «προϊόν» της ακαδημίας του Πανσερραϊκού, όπως και ο Κώστας Τσιμίκας, με τον οποίο είναι φίλοι. Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη θέση. Πριν ακόμη γίνει 18, είχε καταφέρει να «γράψει» 47 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα των Σερρών και να απασχολήσει πλήθος ομάδων, εντός και εκτός συνόρων. Εχει μόλις μία συμμετοχή με την Κ19, αλλά υπήρχε λόγος. Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, για να διορθωθεί ένα πρόβλημα στα πόδια και πλέον είναι 100% υγιής και έτοιμος να δείξει τι μπορεί να κάνει.
Τέσσερα νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες, που έχουν να παίξουν σε αγώνα σχεδόν τρεις μήνες, καθώς το ποδόσφαιρο των υποδομών παραμένει σε αδράνεια, προκαλώντας την απώλεια ποδοσφαιριστών και τεράστια προβλήματα στους ίδιους, τις οικογένειές τους και τις ομάδες τους. Και εάν δεν γίνει σύντομα κάτι, ώστε τα τμήματα υποδομής να ξεκινήσουν πάλι να δουλεύουν, όπως σε όλη την Ευρώπη, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…