Τα ποδοσφαιρικά Οσκαρ και η μάχη Ραϊόλα, Μέντες, Λούτσι

Τα ποδοσφαιρικά Οσκαρ και η μάχη Ραϊόλα, Μέντες, Λούτσι

Τα «Globe Soccer Awards 2017» αναδεικνύουν τους κορυφαίους του πλανήτη, την κατηγορία των ατζέντηδων να κλέβει την παράσταση.

Το διήμερο 27-28 Δεκεμβρίου η προσοχή του ποδοσφαιρικού πλανήτη είναι στραμμένη στο Ντουμπάι. Εκεί όπου διεξάγεται το 12ο Dubai International Sports Conference, ένα παγκόσμιο φόρουμ που διοργανώνεται από το 2006 από Συμβούλιο Αθλητισμού του Ντουμπάι και υπό την αιγίδα του Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, Αντιπροέδρου και Πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτη του Ντουμπάι.

Η ίδρυση του συνεδρίου, που κάθε συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών και παραγόντων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έγινε με σκοπό να βρεθούν στον ίδιο χώρο όλοι οι κορυφαίοι του ποδοσφαίρου από κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων, των διευθυντών των ομάδων, των διαιτητών, τον ατζέντηδων, των παικτών και των προπονητών, για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στους χώρους του Madinat Jumeirah Resort, πέραν της ανταλλαγής απόψεων για σημαντικά θέματα του ποδοσφαίρου, αποτελεί και την τελευταία τελετή βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς που φεύγει. Καθώς κάθε χρόνο γίνεται η απονομή των «Globe Soccer Awards» στους καλύτερους παίκτες, προπονητές, διαιτητές, ομάδες και ατζέντηδες του πλανήτη.

ΦΕΤΙΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

* Κορυφαίος παίκτης: Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Σέρζιο Ράμος, Κίλιαν Εμπαπέ και Πάουλο Ντιμπάλα.
* Κορυφαίος σύλλογος: Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
* Κορυφαίος προπονητής: Ζινεντίν Ζιντάν, Ζοσέ Μουρίνιο, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Αντόνιο Κόντε.
* Κορυφαίος διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν), Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια), Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία), Θέσαρ Αρτούρο Ράμος (Μεξικό).
* Κορυφαίος προπονητής αραβικής εθνικής ομάδας: Μπερτ Φαν Μάρβικ (Σαουδική Αραβία), Εκτορ Κούπερ (Αίγυπτος), Ναμπίλ Μααλούλ (Τυνησία), Ερβέ Ρενάρ (Μαρόκο).
* Κορυφαία αραβική εθνική ομάδα: Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Τυνησία.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ

Τα «Globe Soccer Awards» είναι τα μοναδικά που δίνουν βραβείο και στον κορυφαίο ατζέντη του πλανήτη. Και η σημασία τους είναι τεράστια για τους διαμεσολαβητές, καθώς αποτελούν κάτι σαν τα… Οσκαρ τον μάνατζερ. Και όλα τα «μεγάλα κεφάλια» του χώρου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δουν το όνομά τους γραμμένο στις υποψηφιότητες. Με τον Ζόρζε Μέντες και τον Μίνο Ραϊόλα, ωστόσο, να αποτελούν σχεδόν μόνιμα τις δύο από τις τρεις επιλογές. Και τον Ιταλό Αλεσάντρο Λούτσι να κάνει την έκπληξη φέτος και να μπαίνει στην τριάδα των υποψηφίων.

Βεβαίως, το γεγονός ότι ο Λούτσι εμφανίζεται για πρώτη φορά στις υποψηφιότητες δεν είναι τυχαίο. Ούτε ο ίδιος είναι τυχαίος. Πώς να χαρακτηριστεί έτσι ένας ατζέντης που το καλοκαίρι έκανε δουλειάς σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ; Μεταξύ άλλων πήγε τον Μπονούτσι από τη Γιουβέντους στη Μίλαν (42.000.000 €), τον Νταβίντε Ζαπακόστα από την Τορίνο στην Τσέλσι (30.000.000 €), τον Ματίας Βετσίνο από τη Φιορεντίνα στην Ιντερ (24.000.000 €), τον Λουίς Μουριέλ  από τη Σαμπντόρια στη Σεβίλλη (21.000.000 €), τον Κουαδράδρο από την Τσέλσι στη Γιουβέντους (25.000.000 €). Δεν τα λες και λίγα, ε;

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η επιτροπή που αποφασίζει για τους κορυφαίους αποτελείται από 21 εκλεκτά μέλη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τους: Αντριάνο Γκαλιάνι, Αλί Σαΐφ Αλ Ναμπούντα, Μαρσέλο Λίπι, Ντεμέτριο Αλμπερτίνι, Ενρίκο Μπεντόνι, Τζιοβάνι Μπρανκίνι, Φάμπιο Καπέλο, Αντόνιο Κόντε, Λουίς Φίγκο, Καλέντ Αλ Ντοσάρι, Μαχντί Αλί, Μάριο Γκαλαφούτι, Μοχάμεντ Αλ Καμάλι, Μουσταφά Αλ Αγκα, Ζόρζε Νούντο Πίντο Ντα Κόστα, Μιγκέλ Ανχελ Χιλ, Αουγκούστο Θέσαρ Λεντόιρο και Νικόλα Ριτσόλι, Ρομπ Γιάνσεν. Σαΐντ Χαρέμπ, Ουμπέρτο Γκαντίνι.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι στο φετινό συνέδριο ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων οι Τζιάνι Ινφαντίνο (πρόεδρος της FIFA), Χαβιέρ Τέμπας Μεδράνο (πρόεδρος της La Liga), Μάρκο Μπρουνέλι (διευθύνων σύμβουλος της Serie A), Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε (προπονητής Ατλέτικο Μαδρίτης), Εκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Εθνικής Αιγύπτου), Φάμπιο Καπέλο (προπονητής της Jiangsu Suning F.C.), Φεράν Σοριάνο (διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Βαντίμ Βασίλιεφ (αντιπρόεδρος της Μονακό), Ουμπέρτο Γκαντίνι (διευθύνων σύμβουλος της Ρόμα), Μαρσέλο Λίπι (προπονητής της εθνικής Κίνας), Πιερλουίτζι Κολίνα (πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA), Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός διεθνής διαιτητής), Φραντσέσκο Τότι, Κάρλς Πουγιόλ, Ισμαΐλ Ματάρ (παίκτης της Αλ Γουάντα).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ