Τουρκία: Σκάνδαλο με «ροζ» βίντεο διαιτητών

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το διαιτητικό «ροζ» σκάνδαλο που έχει βγει στην «επιφάνεια» με εμπλεκόμενους τον 61 ετών παρατηρητή διαιτησίας Ορχάν Ερντεμίρ και της 24χρονης επόπτριας Ελίφ Καρααρσλάν.

Ένα «ροζ» σκάνδαλο μονοπωλεί το ενδιαφέρον την ποδοσφαιρική Τουρκία τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας είναι ο 61χρονος παρατηρητής διαιτησίας Ορχάν Ερντεμίρ και η 24χρονη επόπτρια Ελίφ Καρααρσλαν. Μάλιστα η τούρκικη ομοσπονδία έχει επιβάλει ήδη την απαγόρευση ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα η ποινή του παρατηρητή θα διαρκέσει 45 ημέρες ενώ της επόπτριας 90 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:Η ζωή χωρίς τον Φαλ: Ο Ολυμπιακός διαγράφει την απουσία που του στοίχισε ένα πρωτάθλημα (vids)

Βέβαια οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί είναι πλαστές και προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Η Καρααρσλάν υποσχέθηκε να λάβει νομικά μέτρα για να υπερασπιστεί τη φήμη της: «Θα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου νομικά, αλλά θα τον ξεπεράσω με τον πιο δυνατό και δυνατό τρόπο».

«Το κλάμα, η κραυγή και η λύπη δεν είναι πράγματα που θα έκανα. Δεν είμαι εγώ. Θα μείνω σταθερή στον σκοπό μου μέχρι το τέλος. Είμαι μόνο μία από τους πολλούς που υφίστανται κακό. Ελπίζω να είμαι η τελευταία».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον διαιτητή είπε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το βίντεο δεν δείχνει τον πελάτη του και ότι δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης:

«Ένα επεξεργασμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν ήταν το πρωτότυπο και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από λογαριασμό κάποιου άλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχει σχέση με τον πελάτη», αναφέρει.

«Όταν εξετάζεται το βίντεο, είναι πολύ σαφές ότι η εικόνα δεν είναι καθαρή και ότι ορισμένα μέρη της σχέσης έχουν υποστεί πλήρη επεξεργασία από υπολογιστή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το βίντεο δημιουργήθηκε «με κακόβουλες και εσκεμμένες προθέσεις», με σκοπό το «ηθικό και υλικό κέρδος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από