Το γράμμα παιδιών από την Παλαιστίνη στον Μέσι: «Η χαρά μας μετατράπηκε σε δάκρυα, η καρδιά μας έσπασε…»

Γροθιά στο στομάχι η επιστολή 70 παιδιών από την Παλαιστίνη στον ηγέτη της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, μέσω της οποίας του ζητούν να μην αγωνιστεί η ομάδα στο προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο φιλικό κόντρα στο Ισραήλ!

Η Λωρίδα της Γάζας είναι μια παράλια χερσαία λωρίδα στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου αυτός είναι ο ορισμός της Βικιπαίδεια. Κατ’ ουσίαν η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι στριμωγμένοι σε 360km2. Στα νότια σύνορα, Αίγυπτος. Στα βόρεια Ισραήλ. Η πολύπαθη αυτή περιοχή γης, ο εφιάλτης εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν και καταδικάστηκαν να ζουν κάτω από επιεικώς άθλιες συνθήκες βρέθηκε ξανά τον τελευταίο μήνα στο προσκήνιο. Βρέθηκε στο προσκήνιο γιατί οι Παλαιστίνιοι (περίπου 40.000) αποφάσισαν να διοργανώσουν μια πορεία διαμαρτυρίας, μια πορεία που ξεκίνησε στις 30 Μάρτη. Οι ίδιοι την ονόμασαν: «Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής». Ο Ισραηλινός στρατός αποφάσισε αυτή να μη γίνει. Αποφάσισε να μην είναι ειρηνική. Αποφάσισε να βαφτεί με αίμα, να καταδικαστεί σε θάνατο.

Το προσεχές Σάββατο (09/06) λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Λωρίδα της Γάζας, στην Ιερουσαλήμ, όπου δεσπόζει το στάδιο Τέντι είναι προγραμματισμένο να γίνει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με την αντίστοιχη του Ισραήλ. Το Στάδιο Τέντι (Teddy Stadium) έχει χωρητικότητα σχεδόν 32.000 θεατών. Μέχρι στιγμής, 20.000 εισιτήρια έχουν πωληθεί. Την στιγμή που χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες αδημονούν για την σέντρα, οι Παλαιστίνιοι δίνουν τη δική τους μάχη. Κάποιοι, για να κρατηθούν στη ζωή. Άλλοι, για να πείσουν τους ιθύνοντες της Αλμπισελέστε και τον ηγέτη της, να ακυρώσουν τη φιλική αναμέτρηση!

Οι Ισραηλινοί επιθυμούν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβαν και προσάρτησαν, ως την αδιαίρετη πρωτεύουσά τους. Οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν ότι η Ιερουσαλήμ θα γίνει η πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους. Στην Ιερή Πόλη έχουν χυθεί τόνοι αίματος με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί. Σήμερα δεκάδες χώρες διατηρούν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ. Μονάχα τρεις τις έχουν μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ. Την αρχή έκαναν οι ΗΠΑ με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Ακολούθησαν η Παραγουάη και η Γουατεμάλα. Αυτή η εισαγωγή, για να γίνει πιο κατανοητό το γράμμα που έστειλε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ραχούμπ, στον Λιονέλ Μέσι.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία στο φιλικό, με το να επιμένει να διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ. Ο Μέσι είναι σύμβολο ειρήνης και αγάπης. Τον καλούμε να μην συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Ο Μέσι έχει δεκάδες εκατομμύρια θαυμαστές στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Αν αγωνιστεί, θα ζητήσουμε από όλους να κάψουν τις φανέλες του και τα πόστερ του» ήταν τα λόγια του.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει επίσης μια επιστολή που συνέταξαν 70 παιδιά από την Παλαιστίνη με αποδέκτη τον ηγέτη της Αλμπισελέστε ζητώντας του να μην αφήσει την ομάδα να αγωνιστεί κόντρα στο Ισραήλ. «Αγαπητέ Λιονέλ Μέσι, είσαι μια θρυλική μορφή του ποδοσφαίρου, με τον οποίο όλοι ονειρευόμαστε να είμαστε ίσοι, είμαστε παιδιά παλαιστινίων προσφύγων από τα χωριά Qalandia, Amari, Yalazón και Aida. Οι οικογένειές μας προέρχονται κυρίως από το Al Malha. Δεν ξέρουμε αν το έχετε ήδη ακούσει, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το ακούσετε, γιατί μας έχουν πει πως έρχεστε να παίξετε με τους φίλους σας εκεί, σε ένα γήπεδο που χτίστηκε στο κατεστραμμένο μας χωριό» (το Teddy Stadium, στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ). Η χαρά μας μετατράπηκε σε δάκρυα και οι καρδιές μας έσπασαν. Είναι λογικό ο Μέσι, ο ήρωάς μας, να παίξει σε ένα στάδιο που είναι χτισμένο στους τάφους των προγόνων μας; Θα είναι μια θλιβερή μέρα»! Τα παιδιά υπογράφουν την επιστολή ως «τα βίαια εκτοπισμένα παιδιά του Al Malha»!

Σύμφωνα με πηγές από την Παλαιστίνη η επιστολή παραδόθηκε το Σάββατο (02/06) στο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Αργεντινής στη Ραμάλα (Δυτική όχθη) για να παραδοθεί στον παίκτη της Αργεντινής. Το γράμμα υπογράφουν 70 παιδιά, σε μια προσπάθεια συσχετισμού των 70 χρόνων από την Νάκμπα (Καταστροφή, στα αραβικά), όπως οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν τη «γέννηση» του κράτους του Ισραήλ το 1948, γεγονός που προκάλεσε την εγκατάλειψη ή την καταστροφή των σπιτιών περισσότερων από 700.000 Παλαιστινίων!

Την ίδια στιγμή στα social media μέσω των #argentinanovayas και #nothingfriendly  πραγματοποιείται τεράστια εκστρατεία ώστε η Αργεντινή να μην δώσει τελικά το παρών σε αυτό το «φιλικό» παιχνίδι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από