Αργεντινή-Εκουαδόρ 1-1 κ.δ, 4-2 πεν: O Mαρτίνες το… έκανε ξανά και η αλμπισελέτσε πέρασε στα ημιτελικά (vid)

Αργεντινή-Εκουαδόρ 1-1 κ.δ, 4-2 πεν: O Mαρτίνες το… έκανε ξανά και η αλμπισελέτσε πέρασε στα ημιτελικά (vid)

Η Αργεντινή τα... χρειάστηκε κόντρα στο Εκουαδόρ, ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στην διαδικασία των πέναλτι, η αλμπισελέστε προκρίθηκε στο ημιτελικά του Copa America

Με ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Τέξας άνοιξε η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Copa America. Το Εκουαδόρ αποδείχτηκε σκληρό… καρύδι για την Αργεντινή, η οποία χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, με τον γκολκίπερ Εμιλιάνο Μαρτίνες να σταματάει δυο φορές τους αντιπάλους τους, στη «ρώσικη ρουλέτα».

Οι παίκτες του Εκουαδόρ θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και, στα πρώτα λεπτά, απείλησαν με τους Μόισες Καϊσέδο και Σαρμιέντο, όμως, ο Μαρτίνες φρόντισε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Η Αργεντινή άρχισε να πιέζει, να ανεβάζει την απόδοσή της και, στο 35ο λεπτό, άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Μέσι, η μπάλα έφτασε στον ΜακΆλιστερ και αυτός έδωσε την ασίστ στον Λισάντρο Μαρτίνες για το πρώτο του γκολ, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Διαβάστε επίσης: Άλλο Βεζένκοφ και άλλο Σλούκας – «Ευχαριστώ, αλλά δεν…»

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς καμία αξιόλογη φάση, μπροστά στις δυο εστίες, ώσπου το Εκουαδόρ κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Ντε Πολ. Στο 62′, ο Βαλένσια ανέλαβε την εκτέλεση, όμως, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και το 1-0 υπέρ της Αργεντινής παρέμεινε. Τελικά, το Εκουαδόρ βρήκε γκολ ισοφάρισης, όταν στο 90’+2′, ο Κέβιν Ροντρίγκες με κεφαλιά, από σέντρα του Γεμπόα, έκανε το 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, με εκτέλεση αλα Πανένκα, όμως, στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος πορτιέρε απέκρουσε τα δυο πρώτα πέναλτι του Εκουαδόρ, οι συμπαίκτες του ευστόχησαν και, με τον Οταμέντι να διαμορφώνει το τελικό 4-2, η Αργεντινή θα παίξει στα ημιτελικά του Copa America, για να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (90’+5′ Μοντιέλ), Ρομέρο, Λισάνδρο Μαρτίνες (78′ Οταμέντι), Ταλιαφίκο, Γκονζάλες Ντε Πολ, Φερνάντες (78′ Λο Σέλσο), Μακ Άλιστερ, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (65′ Άλβαρες)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Ντομίνγκες, Πρεσιάδο, Τόρες, Πάτσο, Χινκαπίε, Γκρουέζο (80′ Γεμπόα), Παέζ, Φράνκο (87′ Ζόρντι Καϊσέδο), Μόισες Καϊσέδο, Σαρμιέντο (76′ Ροντρίγκες), Βαλένσια

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ