Φάκελος European Super League: Είναι εφικτή η διεξαγωγή της;

Φάκελος European Super League: Είναι εφικτή η διεξαγωγή της;

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο άνοιξε την πόρτα στη European Super League. Για να πάρει σάρκα και οστά το συγκεκριμένο εγχείρημα όμως χρειάζεται και ομάδες...

«Σεισμό» και ραγδαίες εξελίξεις έφερε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη European Super League.

Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει για πάντα το ποδόσφαιρο πάρθηκε σήμερα Πέμπτη (21/12) από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αποφάνθηκε πως η UEFA δεν μπορεί να έχει το… μονοπώλιο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στη διεξαγωγή της European Super League.

Αυτή είναι μία πρώτη νίκη των ιθυνόντων που «τρέχουν» το project της ESL. Φτάνει όμως μόνο αυτό για να πάρει σάρκα και οστά το νέο πρωτάθλημα που θα διασπάσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος της UEFA; Προφανώς και όχι. Διότι για τη διεξαγωγή μίας οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής διοργάνωσης χρειάζονται πρώτα απ’ όλα ομάδες.

Και το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το εξής: Υπάρχουν ομάδες για να συμμετάσχουν στη European Super League; Πάμε να δούμε τις αρχικές αντιδράσεις της ποδοσφαιρικής ευρώπης σε αυτό το εγχείρημα.

Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, το κλίμα δεν είναι και πολύ υπέρ της ESL, διότι συντριπτικά οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, και δη οι σπουδαιότεροι, δηλώνουν αφοσίωση στην UEFA και στις αξίες που πρεσβεύει. Του ανοιχτού ποδοσφαίρου δηλαδή και όχι των προσκλήσεων και των… wild cards.

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Νάπολι είναι ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας της European Super League. Μίας λίγκας 64 ομάδων, με τρεις κατηγορίες, ανόδους, υποβιβασμούς και με πρωταθλητές μέσω play off σε κάθε κατηγορία. Όλοι οι υπόλοιποι είναι κατά της Α22, που βρίσκεται πίσω από τη European Super League.

Υπέρ των διοργάνωσεων της UEFA, Champions League, Europa League, Europa Conference League κλπ, τάσσονται ξεκάθαρα οι:

European Leagues, FIFPro, Football Supporters Europe, La Liga, Premier League, DFL (Γερμανία), LFP (Γαλλία), αγγλική κυβέρνηση, Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ, Σέλτικ, Λίβερπουλ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Μπάγερν, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, Σάλτσμπουργκ, Κοπεγχάγη, Σοσιεδάδ.

Ουδέτερη στάση κρατάνε μέχρι στιγμής Αϊντχόφεν και Φέγενορντ, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Γιουβέντους.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, με τρεις ομάδες δύσκολα μπορεί να υπάρξει European Super League, εκτός και αν αλλάξει κάτι στο μέλλον…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ