Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1

H Μπενφίκα επικράτησε 2-1 της Σπόρτινγκ για τα ημιτελικά του πορτογαλικού Κυπέλλου και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς στο «Ζοσέ Αλβαλάδε»

Απόλυτο αφεντικό στην Πορτογαλία η Μπενφίκα που επικράτησε της Σπόρτινγκ ξανά μετά το 4-2 στο πρωτάθλημα. Οι «Αετοί» ήταν οι νικητές του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου και το εισιτήριο θα κριθεί στον επαναληπτικό.

Στα του αγώνα, στο 16ο λεπτ ο Πίτσι έβγαλε όμορφα για τον Γκάμπριελ που με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισχνό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 57’ ο Βέντελ βγήκε τετ- α – τετ με τον Σβίλαρ όμως αστόχησε ενώ στο 62’ η κεφαλιά του Ντίας πέρασε μόλις άουτ. Στο 64’ όμως ο Σεφέροβιτς έβγαλε νέα σέντρα από αριστερά, ο Φέλιξ στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γύρισμα και ο Ιλόρι πλήγωσε την ομάδα του, κάνοντας το 2-0 για την Μπενφίκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, με μεγαλύτερες εξ αυτών εκείνη του Γριμάλδο στο 67΄που αστόχησε εξ επαφής. Ενώ στο 75’ ο Βέντελ δεν κατάφερε να μειώσει για την Σπόρτινγκ.

Στο 82ο λεπτό ο Φερνάντες με φοβερή εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, έκανε το 2-1 και κράτησε την Σπόρτινγκ μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ανδρεάς Σάμαρης αγωνίστηκε και τα 90 λεπτά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Σβίλαρ, Αλμέιδα, Γριμάλδο, Ζαρδέλ (38’ Φερέιρα), Ντίας, Πίτσι (79’ Tσέρβι), Σάμαρης, Γκάμπριελ, Σάλβιο (61’ Ράφα Σίλβα), Σεφέροβιτς, Φέλιξ

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρενάν Ριμπέιρο, Γασπάρ, Ιλόρι, Κόατες, Γκουντέλι, Μπόρχα, Φερνάντες, Βέντελ (76’ Ντοστ), Φελίπε (90’ Ραφίνια), Ακούνια, Καμπράλ (71’ Ντιαμπί).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ