Η απάντηση της FIFA στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα

Η απάντηση της FIFA στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα

«Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους», αναφέρε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση-απάντηση της FIFA στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επαγγελματικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (ECA) μαζί με ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατήγγειλαν τη FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το γεμάτο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, τονίζοντας πως «αποτελεί κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» από την πλευρά της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, η FIFA απάντησε και υποστήριξε πως εκείνοι που την κατήγγειλαν θέλουν να προστατεύσουν τα δικά του συμφέροντα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ημερολόγιο της είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει.

Διαβάστε επίσης: Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος: Σε πόσα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει πάρει… απουσία (vids)

Η ανακοίνωση της FIFA:

«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους. Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος».

Ευρωπαϊκές λίγκες και FIFPRO κατέθεσαν καταγγελία κατά της FIFA

Οι ευρωπαϊκές λίγκες και η FIFPRO Europe υπέβαλλαν σήμερα (14/10) κοινή καταγγελία για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων της FIFA στις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ.

Η κίνηση των δύο, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έκρινε ότι οι κανόνες μεταγραφών παικτών της FIFA παραβιάζουν τους νόμους της ΕΕ, μετά από δικαστικό αγώνα του Γάλλου πρώην παίκτη Λασάνα Ντιαρά. Η καταγγελία υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη τάση των δυσαρεστημένων παικτών και αθλητικών οργανισμών να στραφούν στην αντιμονοπωλιακή αρχή επιβολής της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλει στη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και στην απομάκρυνση της εξουσίας των κυβερνητικών οργάνων.

Τα παράπονα των ευρωπαϊκών λιγκών και της FIFPRO επικεντρώνονται στο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, το οποίο, όπως λένε, έχει καταστεί μη βιώσιμο για τα εθνικά πρωταθλήματα και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των παικτών, με τη FIFA να φέρεται να κάνει κατάχρηση της ισχύος της. Η FIFA με τη σειρά της ανέφερε ότι το τρέχον ημερολόγιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της μετά από μια ολοκληρωμένη διαβούλευση, η οποία περιελάμβανε την FIFPRO και τις λίγκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ