Κωνσταντίνος Καρέτσας: Ένα ελληνόπουλο που «τρελαίνει» με το ταλέντο του την Ευρώπη (vids+pics)

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Ένα ελληνόπουλο που «τρελαίνει» με το ταλέντο του την Ευρώπη (vids+pics)

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός, Κωνσταντίνος Καρέτσας, θεωρείται το next big thing του βελγικού πρωταθλήματος, με της εμφανίσεις του στη Γκενκ να... τρελαίνουν κόσμο

Είναι μόλις 16 ετών αλλά η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει ήδη τα 4 εκατ. ευρώ, με τους Βέλγους να τον χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας. Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής, Κωνσταντίνο Καρέτσα, ο οποίος αν και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια αγωνίζεται βασικός στη Γκενκ, ενώ μάλιστα είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου (Κ15, Κ16 και Κ17).

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 2007 στο Γκενκ από βορειοελλαδίτες μετανάστες και άρχισε από μικρός να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Οι γονείς του τον έγραψαν στα τμήματα υποδομής της Γκενκ και το 2020 μετακόμισε στα αντίστοιχα της Άντερλεχτ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, όταν επέστρεψε και πάλι στο Γκενκ. Τον Ιούλιο του 2023 ο Κωνσταντίνος Καρέτσας ανέβηκε στην ομάδα Νέων της Γκενκ και τη φετινή σεζόν αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στο ΝΒΑ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Πέρυσι τον Μάιο σε ένα αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Σερκλ Μπριζ , ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στη θέση «10», έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ. Φέτος, όμως ο Καρέτσας έχει μπροστά του την πρόκληση της καθιέρωσης στην βελγική ομάδα, η οποία ηγείται της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά από τις πρώτες 8 αγωνιστικές, έχοντας 19 βαθμούς.

Η Γκενκ το καλοκαίρι που μας πέρασε, πούλησε στην Λέστερ το μεγάλο της πρότζεκτ, τον Μαροκινό Μπιλάλ Ελ Κανούς έναντι 20,50 εκατ. ευρώ και στη βελγική ομάδα βλέπουν στο πρόσωπο του 16χρονου Καρέτσα το επόμενο «αστέρι» τους που θα ηγηθεί της μεσοεπιθετικής τους γραμμής. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε μέχρι στιγμής ο νεαρός άσος μετράει 6 παιχνίδια ως βασικός τη φετινή σεζόν.

Την περασμένη Κυριακή (22/9) στον αγώνα κόντρα στη Ντέντερ, ο Καρέτσας αγωνίστηκε για 75 λεπτά, ενώ κατέγραψε και την πρώτη του ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα


Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας έχει ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Γκενκ (μέχρι το 2026), ενώ είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες του Βελγίου. Έχει περάσει από την Κ15 (1 συμ.) και Κ16 (13 συμ., 3γκολ), ενώ πλέον αγωνίζεται στην Κ17 (4 συμμετοχές). Το γεγονός ότι αγωνίζεται στην Κ17 του Βελγίου, πάντως, δεν τον δεσμεύει για την ανδρική ομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί ακόμα να φορέσει τα γαλανόλευκα και να παίξει για την Ελλάδα.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ο Καρέτσας είχε συνάντηση με τους Βασίλη Τοροσίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο, οι οποίοι ως μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής προσπάθησαν να τον πείσουν να διαλέξει την Εθνική μας ομάδα σε επίπεδο ανδρών.

Σε μια πρόσφατη διάκριση για τον 16χρονο άσο, η γνωστή ιστοσελίδα CIES Football Observatory συμπεριέλαβε τον Καρέτσα στη λίστα με τους 100 πιο ταλαντούχους έφηβους παγκοσμίως, ενώ ήταν ο νεότερος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Καρέτσας δεν έχει κρύψει ότι υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ, ενώ σε φιλική αναμέτρηση του Δικεφάλου με τη Γκενκ τον περασμένο Ιούλιο, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός τόνισε ότι κάποια στιγμή στη καριέρα του θα ήθελε να αγωνιστεί με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, τότε είχε γνωρίσει και την αποθέωση από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

*Ο Καρέτσας σε μικρότερη ηλικία με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ