Τρελαίνει κόσμο ο Κορμπεράν στην Αγγλία: Το απίθανο σερί και η κορυφή

Τρελαίνει κόσμο ο Κορμπεράν στην Αγγλία: Το απίθανο σερί και η κορυφή

Ο Κάρλος Κορμπεράν συμπληρώνει σε λίγες μέρες δύο χρόνια στην Γουέστ Μπρομ και τη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει στον αγγλικό πάγκο με το πόδι στο... γκάζι.

Αήττητη με μόλις έναν χαμένο βαθμό είναι η Γουέστ Μπρομ στο ξεκίνημα της φετινής Championship, στον πάγκο της οποία κάθεται ένας παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Ο λόγος για τον Κάρλος Κορμπεράν, που συνεχίζει την καριέρα του εδώ και περίπου δύο χρόνια στα αγγλικά γήπεδα, στα οποία επέστρεψε μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Ο Ισπανός τενχικός έχει υπάρξει βοηθός του Μαρσέλο Μπιέλσα στη Λιντς (2018-2020) και πρώτος προπονητής στη Χάντερσφιλντ, όπου αμφότερες ήταν στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και φαόνεται πως στη Γουέστ Μπρομ, είναι πολύ κοντά να πετύχει κάτι για πρώτη φορά στη καριέρα του.

Διαβάστε επίσης: Η απελευθέρωση του Βιλντόζα στον Ολυμπιακό και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα (vids)

Η πορεία με τη Γουέστ Μπρομ και η σεζόν για το επόμενο βήμα

Ήταν 25 Οκτωβρίου 2022 όταν ο Κορμπεράν, κάτι παραπάνω από ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Ολυμπιακού (15/9/2022), έρχεται σε συμφωνία με τη Γουέστ Μπρομ και αναλαμβάνει τον πάγκο της ομάδας στη Championship. Κάνει ντεμπούτο στην εντός έδρας ήττα από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (0-2), μόλις τέσσερις μέρες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνία με τους Άγγλους, αλλά στα επόμενα ματς μέχρι το τέλος του 2022, κάνει επτά νίκες και μόλις μία ήττα (1-0 από την Κόβεντρι).

Το τέλος της σεζόν 2022-23 βρίσκει τον Κορμπεράν και τη Γουέστ Μπρομ στην 9η θέση της Championship, μόλις τρεις βαθμούς μακρία από την 6η θέση που οδηγεί στα playoff ανόδου στα… σαλόνια της Premier League. Η περασμένη σεζόν, ήταν μία… συνέχεια της πρώτης, στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ για τον Ισπανό τεχνικό. Πέμπτη θέση στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά ήττα στα προημιτελικά ανόδου από τη Σαουθάμπτον με 3-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως, την περασμένη σεζόν ο Κορμπεράν κέρδισε και ένα… παράσημο από έναν συνάδελφό του στην Premier League. Τον «normal one» Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος είχε αποθεώσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ισπανού. «Λατρεύω την Championship. Η ένταση με την οποία παίζεται είναι τρελή. Το πρωτάθλημα είναι απίστευτα δύσκολο. Είναι εντυπωσιακό. Είδα πρόσφατα τη Γουέστ Μπρομ και έχουν πραγματική ιδέα πώς να παίζουν ποδόσφαιρο», είχε πει τότε ο πρώην πλέον προπονητής της Λίβερπουλ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2024 και τη φετινή σεζόν, με τον Κορμπεράν να οδηγεί τη Γουέστ Μπρομ στην κορυφή της Championship, όπου στα πρώτα πέντε παιχνίδια είναι αήττητη με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία (13β.), γκολ υπέρ-κατά 9-2 και δείχνει αποφασισμένος η φετινή χρονιά να είναι αυτή που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στην Premier League. Μία επιστροφή που και ο σύλλογος έχει ανάγκη καθώς απουσιάζει από τα… σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2020-21, όταν κα υποβιβάστηκε.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ